Økte avgifter på flyreiser til London

Flybillettene til London blir dyrere

Bilde: TJ Morris/flickr

Check-in.dk melder at avgiften “Air Passenger Duty” settes opp med 8 % fra 01.04.12 av den engelske regjering. Dette vil også ramme norske borgere som flyr til den britiske hovedstaden. Avgiften det er snakk om er en avgift som pålegges passasjerer som reiser fra britiske lufthavner (med unntak av de som mellomlander og drar videre innen 24 timer).

Størrelsen på avgiften varierer mellom 13 britiske pund for de korteste rutene til helt opp til 184 pund på de lengste strekningene. For nordmenn som reiser på flytur til London innebærer endringen at avgiften blir 13 pund for de som reiser med økonomiklasse og 26 pund for buisnessklasse.

Bakgrunnen for innføringen av Air Passenger Duty var i sin tid miljøhensyn men kritikere påpeker at lovgivningen kun tar hensyn til reisestrekning og ikke det faktum at det er store forskjeller i miljøavtrykk fra fly til fly. Nyere og moderne fly forurenser langt mindre enn de selskap som har en eldre flyflåte.

Spesielt flyselskapene har protestert mot økningen i avgiftenog allerede senest i forrige uke kom selskaper som British Airways, easyJet, Ryanair og Virgin med en oppfordning til den britiske regjeringen om å avskaffe aviften helt. Isteden blir den altså økt. De passasjerer som allerede har booket en flybillett med avreisedato etter 01.04.12 vil imidlertid ikke rammes i økningen av avgiften.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar