Air Asia X gir opp langdistanse til Europa og India

Vi har tidligere skrevet om ryktene om at det asiatiske lavprisselskapet Air Asia X kunne komme til å kunne i sine langdistanseruter til Europa og implikasjonene dette har får Norwegians planer om langdistanse.

Nå kommer bekreftelsen på at Air Asia X stopper sine flyvninger fra Kuala Lumpur til London Gatwick og Paris Orly i tillegg til sine flyvninger til Mumbai og New Delhi. Det har vært svært vanskelig for det asiatiske lavpriselskapet å tjene penger på rutene og selskapet sier i en uttalelse at endringene vil forbedre selskapets kostnadseffektivitet og gi selskapet mulighet til å fokusere på markeder hvor de kan bygge en lederskapsposisjon i 2012. Dette inkluderer markedene i Austrialia, Kina, Taiwan, Japan og Sør-Korea. Selskapet sier videre at de på tross av kuttet er fast bestemte på å holde fast ved sin globale lederskapsposisjon i langdistanse til lavpris segmentet.

Årsaken i kuttet i langdistansrutene til Europa er i følge Air Asia X høye drivstoffpriser og svakere etterspørsel etter flyreiser fra Europa som følge av den økonomiske krisen som har rammet EU. Dette koblet med høyt skattenivå har gjort det umulig for Air Asia å kunne tilby de lave prisene på disse rutene som de ellers er kjent for. Ruten til London suspenderes fra og med 31 mars. Dette bør være verdt å merke seg for Bjørn Kjos og Norwegian som planlegger Bangkok som første langdistanserute sammen med New York når selskapet starter opp sitt langdistansetilbud i løpet av 2013.

For rutene til India påpeker Air Asia at det er økende flyplass og bakkehåndteringsavgifter som er årsaken til at rutene til Mumbai og new Delhi utgår.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar