Air France lanserer ny businessklasse

air france ny businessklasse 2

Air France har sluppet bilder av sitt nye businessklassesete på langdistanse. Setet er et  Zodiac Cirrus Aero sete designet av JPA design. Tilsvarende sete brukes fra før av Cathay Pacific og American Airlines. Setet som Air France skal ta i bruk har dog noen mindre forskjeller fra de som Cathay og AA benytter seg av. Dette gjelder underholdningsskjermen som ikke kan svinges ut fra setet foran men sitter i en fastlåst posisjon mot passasjeren. Oppbevaringsrommene er også noe forskjellig på Air France sitt sete.

Underholdningsskjermen installert på det nye setet er en HD berøringsskjerm på 16 tommer og setet er utstyrt med siste teknologi som strømkontakter, USB-kontakter og lyddempene høretelefoner. Setet er ellers designet med hovedvekt på at det skal kunne legges helt flatt, at alle skal ha tilgang til midtrad samt stor grad av skjerming for andre passasjerer. Dette oppnås ved at setene er konfigurert i en såkalt “herringbone” konfigurasjon i 1-2-1 rader. Slik kan også de som reiser alene velge vindusseter for maksimal skjerming mens to som reiser sammen kan fortsatt oppnå et sosial aspekt på reisen ved å velge midtseter.

Interessant nok har Air France valgt en annen produsent for sine nye businessklasseseter enn fusjonspartner KLM, men setet er ikke ukjent ellers i SkyTeam alliansen da samme sete brukes av det amerikanske flyselskapet Delta i sin Business Elite klasse. I sin pressemelding skriver Air France at setet først skal installeres på 44 av selskapets Boeing 777 fly. Deretter vil muligens setet bli installert på selskapets Airbus A380 fly men dette er ikke offisielt bekreftet.

Et annet aspekt er at setene blir installert på en slik måte at de enkelt kan tas ut. Dette skal gjøre at man i løpet av bare to dager kan rekonfigurere kabinen til flere økonomiplasser dersom dette skulle være ønskelig. Dette kan være spesielt aktuelt i sommersesongen når etterspørselen etter businessklasse faller.

air france ny businessklasse air france ny businessklasse 3

air france businessklasse 8 air france business class 7

 

Video av Air France sin nye businessklasse

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar