Air India på vei inn i Star Alliance

air india star alliance

Det indiske flyselskapet Air India har tidligere vært i en prosess for å bli medlem av Star Alliance men prosessen ble stoppet i 2011. Fra offisielt hold het det at det var en felles beslutning å legge medlemskapsprosessen på is slik at Air India kunne fokusere på den daværende fusjonsprosessen selskapet hadde gående med Indian Airlines. Ryktene svirret dog om at den egentlige grunnen til at prosessen med det indiske selskapet ble avsluttet kom som følge av økonomiske og operasjonelle forhold samt en rekke problemer med deres kundebehandling som gjorde at selskapet ikke nådde opp til de minimumskrav som Star Alliance har til medlemmer av alliansen. Men også helt nye forhold har avdekket at selskapet har operasjonelle mangler. I januar 2013 avslørte en rutineinspeksjon ved Terminal 3 på Delhi International Airport at kun 16 av 25 Air India innsjekkingsskranker var i bruk og ingen representanter for selskapet var tilstede for å guide passasjerer eller svare på spørsmål. Innsjekkingstiden lå på 8 minutter i snitt, 5 minutter over det operasjonelle målet.

Nå har imidlertid partene bestemt seg for å ta opp igjen integrasjonsprosessen av Air India inn i Star Alliance. I en uttalelse sier Star Alliance direktør Mark Schwab at India representerer et så viktig markedet at de bør være fullt ut representert i alliansen. Han forklarer videre at omveltninger i det indiske markedet har gjort det vanskelig for et indisk flyselskap å bli medlem av en allianse men at markedet nå viser tegn til å stabilisere seg. Schwab peker her spesielt på at Air India har ferdigstilt fusjonen med Indian Airlines og at flyselskapet er i ferd med å bygge opp en nyere flyflåte som vil danne basis for en bedre service i fremtiden. Air India har i dag en flyflåte på 99 fly inkludert underselskaper med 20 nye fly i bestilling. Selskapet flyr til 90 destinasjoner.

Partene har enda ikke klargjort hva slags tidsperspektiv man ser for seg før selskapet blir offisielt medlem av verdens største flyallianse.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar