Air New Zealand lanserer sikkerhetsvideo med bikinimodeller fra “Sports Ilustrated”

Bilde: Air New Zealand

Bilde: Air New Zealand

Air New Zealand er ikke kjent for å lage utradisjonelle sikkerhetsvideoer. Tidligere har selskapet blant annet laget sikkerhetsvideoer med karakterer fra Hobbiten og med “overlevelsesmannen” Bear Grylls. Nå slår selskapet til igjen med en sikkerhetsvideo med bikinimodeller fra magasinet “Sports Illustrated”, spillt på Cook-øyene i Stillehavet. Videoen har tittelen “Saftey in Paradise”.

Sikkerhetsvideoen er en del av et nytt samarbeid mellom Air New Zealand og Sports Illustrated og viser blant annet modellen Chrissy Teigen som fester et setebelte mens hun sitter strandstol og Christie Brinkley som i en hvit bikini demonstrerer at elektroniske enheter må slås av under take-off og landing. Videoen er også ment å være en markering av 50-års jubileet for Sports Illustrateds badedraktsutgave.

Jodi Willians, sjef for Air New Zealands merkevarebygging, sier at samarbeidet med Sports Illustrated er et mulighet for flyselskapet å styrke sin merkevare på den globale arena og samtidig promotere en nøkkeldestinasjon i Stillehavet som Air Newzealand har hatt rute til i over 40 år.

Mange vil nå uten tvil følge ekstra med på sikkerhetsintruksjonene. Men videoen har også ikke overraskende umiddelbart høstet kritikk for å være for seksualisert og bruke visuelle virkemidler som ikke hører hjemme i samme kontekst som et sikkerhetsbudskap. Air New Zealand selv avviser denne kritikken og mener videoen er gjort i en god smak og har den rette balansen mellom å være underholdene og samtidig drive igjennom det sikkerhetsbudskapet man vil formidle.

Se sikkerhetsvideoen fra Air New Zealand med modeller fra Sports Illustrated

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar