Airberlin og Ethiad utvider samarbeid og presenterer fly med felles design

air berlin ethiad

Tyske airberlin og gulfselskapet Ethiad Airways har et omfattende codeshare samarbeid og Ethiad har også kjøpt seg inn på eiersidenav airberlin med en eierandel på 29%. Som et symbol på det stadig mer omfattende samarbeidet med de to selskapene har nå de nå lansert et felles design hvor begge av de to selskapenes logo inngår på et av Airbus A320 flyene.

Siden selskapene begynte å samarbeide for to år siden har de fraktet over 900 000 passasjerer på codeshare flyvninger og slike flyvninger generer inntekter for 200 millioner euro i året. Det er per i dag 66 av airberlins ruter som også selges av Ethiad som codeshare og tilsvarende på 33 av Ethiads ruter. Med codeshare flyvninger menes ruter hvor to (eller flere flyselskaper) deler den samme flyvningen. Et sete kan kjøpes via selskap A på flyvninger som i realiteten flys av selskap B. Selskapene har videre 43 ukentlige flyvninger mellom ulike destinasjoner i Tyskland og Ethiads hovedbase Abu Dhabi.

Wolfgang Prock-Schauer hos airberlin påpeker at slike samarbeid er en viktig del av dagens flyindustri ettersom de gjør selskapene i stand til å tilby sine kunder flere destinasjoner og tjenester samt skape synergieffekter selskapene i mellom. Airberlin og Ethiad vil fortsette å bygge på samarbeidet i 2014, blant annet gjennom utvidelse av flere felles salgskanaler. Utivdelse av rutenettverket er også under planlegging med nye codeshare destinasjoner til India, Australia og Sør-Korea.

I motsetning til gulfselskapet Qatar som nylig ble medlem av flyalliansen OneWorld har Ethiad valgt en strategi med å inngå codeshare samarbeid og kjøpe seg inn på eiersiden av enkeltselskap for å oppnå et fotfeste i Europa. I tillegg til AirBerlin har selskapet kjøot 49 prosent av Air Serbia og har også en mindre eierandel på rundt 2 prosent av irske Aer Lingus. I fjor kjøpte selskapet videre en eierandel på 33 prosent av irske Darwin Airlin som så ble rebrandet under navnet Ethiad Regional.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar