Airbus med stikk mot Boeing sine Dreamlinerfly

boeing dreamliner norwegian


Boeing har hatt en mengde problemer med sine nye Dreamlinerfly, noe som blant annet har ført til utfordringer for Norwegian sin nye langdistansesatsning. Nå heller også konkurrenten Airbus salt i sårene til Boeing. I følge News24 har skal en i Airbus-ledelsen ha uttalt at Boeing sine Dreamliner-fly “ikke er til å stole på” og at de har “et system som ikke er modent nok”.
 
Videre skal salgssjefen til Airbus ha sagt at Dramlinerflyene vil ha høye vedlikeholdskostnader ettersom systemene er uprøvde og dette vil derfor kreve mye tid, penger og redesign i fremtiden. Salgssjefen spår at konsekvensen derfor blir mange avlyste flyvninger i fremtiden.
 
Boeing sin lansering av flyet har som sagt vært langt fra problemfritt. Mest alvorlig var episoden i januar da flyets lithium-ion batterier ble overophetet på to forskjellige fly med kort mellomrom. Alle Dreamlinerfly ble etter dette satt på bakken men siden de ble satt i trafikk igjen i april har det vært en rekke kansellerte flyvninger som følge av mekaniske problemer.
 
Problemene førte til at Norwegian måtte lease inn to Airbus A340-300 fra det portugisiske selskapet HiFly for å drifte sine nystartede langdistanseruter til New York og Bangkok. Lanseringen av Dreamliner på disse rutene ble i utgangspunktet utsatt til slutten av august men nå har Norwegian at flyene vil settes inn på ruten to uker før planen. Det er rutene Stockholm – New York og Stockholm – Bangkok som vil betjenes av det første Dreamlinerflyene (16 og 17 august).
 
Oslo må vente til det andre Dramlinerflyet blir levert og det er ventet at flyet vil betjene ruten Oslo – New York og Oslo – Bangkok fra 31 august.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar