Amerikanske luftfartsmyndigheter sikkerhetsnedgraderer indisk luftfart

faa

Det amerikanske lufartstilsynet FAA har nedgradert sikkerhetsratingen til indisk luftfart fra kategori 1 til kategori 2. Nedgraderingen innebærer at indiske flyselskap ikke kan åpne opp nye ruter til amerikanske destinasjoner samt at de vil bli utsatt for ekstra kontroller på eksisterende ruter. Endringen innebærer også at amerikanske flyselskap må stoppe alle codeshare samarbeid med flyselskap basert i India.

FAA begrunner derfor nedgraderingen i følge Reuters med mangel på tilstrekkelig utviklede tilsynsorganer som skal ivareta sikkerheten. Det amerikanske luftfartstilsynet foretar periodemessige kontroller av sikkerhetsforholdene i ulike land og holdt i forbindelse med dette en granskning av India i september og desember i fjor.Det var disse granskningene som avdekket mangel på et tilstrekkelig abtall sikkerhetskontrollører samt mangelfull opplæring av disse.

Indiske myndigheter hevder de har oppnevnt 75 nye sikkerhetskontrollører og rettet opp 29 av de 31 forholdene som ble påpekt av FAA i et forsøk på å unngå nedgradering. Myndighetene i India forventer videre å ha utbedret restan av forholdene i løpet av mars måned. Deretter vil de be FAA om en ny vurdering.

At indiske myndigheter nå vil snu seg rundt for å utbedre de forholdene som FAA har adressert er ikek overraskende all den tid slike nedgraderinger også ofte har en dominoeffekt hvor andre lands luftfartsmyndigheter ofte følger etter. EUs luftfartsmyndighet har sagt at de følger utviklingen nøye men at de per nå ikke har noen forhold av betydning å utsette på i forhold til India.

Nedgraderingen rammer spesielt Jet Airways og Air India som opererer flyvninger mellom India og USA. Air India har 21 ukentlige flyvninger mellom de to landene mens Jet Airways har syv. Air India er i tillegg i en medlemskapsprosess for å bli en del av Star Alliance mens Jet Airways ¨har et samarbeied med American Airlines.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar