Asia-prisene under press

Flybilletter til Asia er på et historisk lavnivå

Bilde: Vasenka/flickr


 
I følge Travelmarkethar prisen på flybilletter mellom Oslo og de mest etterspurte reisemålene i Asia sunket med opptil 30 prosent. Dette kommer frem av den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks.
 
Dette har kan få implikasjoner for Norwegian som planer om å starte sine første langdistanseruter til neste år. De to første rutene som flyselskapet setter opp er Oslo – New York og Oslo – Bangkok. Tabellen fra Travelmarket viser at snittprisen på ruten Oslo – Bangkok falt fra 5615 kr. til 4920 kr. Dette innebærer en nedgang på 12,4 prosent og en del av årsaken til prispresset er nykommeren Qatar Airways som tilbyr billige biletter på sin rute Oslo – Doha – Bangkok og sørger for priskonkurranse med Thai Airways som flyr direkte Oslo – Bangkok.

 

Svein Erik Søgård i Travelmarket uttaler til Aftenposten at flyselskapene kjemper en hard konkurranse i et marked som er sterkt preget av overkapasitet og svak etterspørsel. Dette kan bety at Norwegian må gå ut lang lavere på pris enn de først hadde tenkt gitt at markedsforholdene er de samme når Norwegian lanserer sine langdistanseruter. Prispresset på Asia-rutene får imidlertid ingen konsekvenser på Norwegians planlagte satsning i følge kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen i en kommentar til Aftenposten.
 
Også andre populære flyruter til Asia er under sterkt prispress. Rutene Oslo – Tokyo falt fra 6536 kr til 5351, et fall på 18,1 prosent. På Oslo – Bangkok falt prisen fra 5615 kr. til 4920 kr, noe som tilsvarer hele 29,2 prosent.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar