Australske Qantas er verdens tryggeste flyselskap

qantas sikkerhet

I følge Airlineratings.com var Qantas verdens tryggeste flyselska i 2013. Selskapet har aldri hatt en ulykke i den moderne jet-alderen. De andre selskapene på topp ti listen er henholdsvis Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific, Emirates, Ethiad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines og Virgin Atlantic. Ratingsystemet tar hensyn til en rekke ulike faktorer relatert til granskninger og revisjoner fra ulike bransjeorganer så vel som rapporter fra myndighetsinstanser og flyselskapenes ulykkehistorie.

Av de 448 flyselskapene som inngår i undersøkelsen oppnår 137 av selskapene toppscore som er syv stjerner mens 50 flyselskap oppnår kun tre stjerner eller mindre. I løpet av sin nittitreårlange historie har Qantas vært langt fremme når det gjelder sikkerhet og har vært i front når det gjelder å installere ny sikkerhetsteknologi i cockpiten. Under andre verdenskrig ble selskapet brukt på det som fortsatt er det lengste flyruten non-stop som noensinne har eksistert i målt flytid fra Perth, Australia til Colombo, Siri Lanka. Med flytypen “Catalina Flying Boats” tok turen 28 timer og ble utført med radiostillhet over stillehavet for å unngå å bli oppdaget av japanerene. Når disse flygningene ble innstillt 18 july, 1945 hadde Qantas foretatt 271 kryssninger uten en eneste hendelse.

Selskapene som kommer dårligst ut i undersøkelsen er selskapene Afghan Airways, Daallo Airlines, Eritrean Airlines, Lion Air, Merpati Airlines, Susi Air og Air Bagan som kun får to stjerner og Kam Air, Scat og Bluewing Airline som får en stjerne. Selskapene som kommer dårlig ut i undersøkelsen figurerer imidlertid også på EUs flyforbudsliste i Europa.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar