Avianca Brazil blir Star Alliance medlem i løpet av 2014

avianca brazil inn i star alliance

Det er ingen tvil om at verdens største flyallianse Star Alliance har blitt svekket versus OneWorld den siste tiden. Mest dramatisk er det at US Airways forlater alliansen i mars 2014 og slås sammen med American Airlines som fra før er medlem i OneWorld. Den fusjonerte selskapet blir verdens største flyselskap. Også på det Sør-Amerikanske markedet ble Star Alliance svekket ved at TAM forlot alliansen, også de til fordel for OneWorld.

Nå forsøkes det imidlertid å kompansere for dette ved å innlemme Avianca Brazil inn i Star Alliance. Selskapets juridiske navn er egentlig OceanAir men har kjøpt lisens for å ta i bruk Avianca-brandet i Brasil (Avianca er Colombias største flyselskap og et Star Alliance medlem). Avianca Brazil flyr til rundt 20 destinasjoner i Brasil og har en flyflåte på 32 fly.

Star Alliance direktør Mark Schwab sier i en pressemelding at alliansen ser på Avianca Brazil som et flyselskap i vekst og at innlemmelsen av selskapet i Star Alliance er første steget i en startegi for å sikre posisjonen i det brasilianske markedet etter at TAM forlot alliansen. Avianca Brazil gir alliansen nødvendige nettverksmuligheter i Brasil mens Avianca Brazil for med medlemskapet økt sin internasjonale tilstedeværelse.

Innlemmelsen av selskapet ventes å være sluttført i løpet av andre kvartal 2014.

Det er tydelig at StarAlliance prøver å komme på offensiven igjen versus OneWorld. Alliansen annonserte nylig at de også har gjenopptatt integrasjonsprosessen av Air India.

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar