Avinor med “pakkeråd” til jule- og nyttårsreisende

(Bilde: Sindre Ånonsen)

(Bilde: Sindre Ånonsen)

Avinor har lagt ut noen råd til ting reisende bør tenke på i forhold til sikkerhetskontrollen nå i juletiden. Det viktigste rådet er å sørge for at gaver og flasker havner i den innsjekkede bagasjen og ikke i håndbagasjen. Operativ sjef ved Trondheim lufthavn Værnes, Hans Hogstad sier at de på denne tiden av året har opplevd å måtte konfiskere både stjerneskudd og raketter i sikkerhetskontrollen. Slike objekter kan forøvrig heller ikke medbringes i den innsjekkede bagasjen av sikkerhetshensyn.

Hva angår drikkevarer så anbefales det også at disse pakkes ned i egne beholdere slik at man unngår lekkasjer som ødelegger resten av bagasjen. Å prøve å ta med seg julegaver som man ikke vet hva inneholder er også en dårlig ide da man risikerer at sikkerhetskontrolløren vil se nærmere på innholdet. Man vil da bli nødt til å pakke opp gaven.

Ulike matvarer kan også være problematisk å ta med seg gjennom kontrollen som følge av at varene vill bli definert som væske, aerosoler eller gel. For eksempel er det uproblematisk å ha med tørre kaker men du kan bli bedt om å legge igjen kaker som inneholder krem. Husk også å følge med dersom du lar barnet ditt pakke sin egen bagasje men husk å følge med på hva barnet legger oppi så du unngår en situasjon hvor en favorittleke blir konfiskert i sikkerhetskontrollen. 

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar