Bagasjeregler hos SAS

Om SAS

SAS eller Scandinavian Airlines er det største flyselskapet i Skandinavia. Flyselskapet ble etablert av staten i Norge, Sverige og Danmark 1 august 1946 og er fortsatt delvis statseid av disse landene. Flyselskapet opererer med en flyflåte på 198 fly og har ruter til hele 176 destinasjoner i mer enn 30 land. Flyselskapets hovedbase er Kastrup, København som fungerer som SAS sitt største knutepunkt men selskapet har også mindre baser på Stockholm-Arlanda og Oslo Gardermoen. SAS er også medlem av det globale flynettverket Star Alliance som selskapet var med å starte opp i 1997 og som nå består av hele 27 flyselskap. SAS sitt bonusprogram heter SAS Eurobonus.
 

SAS sine regler for håndbagasje

SAS tillater ett stykk håndbagasje per person med en vekt på maks 8 kg. Målene på håndbagasjen må ikke overskride 55x40x23 cm og må kunne komfortabelt kunne stues under setet foran deg eller i bagasjehyllen. Du kan i tillegg til en enhet håndbagsje ta med deg en liten veske eller laptopveske.
 
Dersom du reiser til eller fra Asia eller USA i Business eller Økonomi Ekstra så kan du ta med deg to enheter håndbagasje på maks 8 kg hver.
 
Barn under 2 år som sitter på fanget til foreldre har ikke rett på egen håndbagasje.

SAS sine regler for innsjekket bagasje

Ved flyreiser med SAS kan du alltid sjekke inn ett kolli bagasje gratis på maks 23 kg. Lengde/bredde/høyde kan maks være på 158 cm.
 
Reiser du SAS i Økonomi Ekstra kan du imidlertid sjekke inn 2 kolli bagasje på maks 23 kg hver. Reiser du i Business kan du sjekke inn 2 kolli på inntil 32 kg hver.
 

Vektrestriksjoner på innsjekket bagasje

Hvis vekten eller dimensjonene på bagasjen du vil sjekke inn overskrider det som er tillatt eller dersom du har bagasje som går inn under kategorien spesialbagasje så bør du nevne dette når du foretar reservasjonen av billetten. Innsjekket bagasje kan ikke under noen omstendighet overskride 32 kg. Dersom du går over dette må denne sendes som frakt eller pakkes om.
 

Reise med partnerselskaper (codeshares)

De overnevnte regler gjelder for SAS-flyvninger. Dersom du strekningen drives av et av SAS sine partnerselskaper på en såkalt codeshare-flyvning så vil det respektive flyselskapets bagasjeregler gjelde.
 

Reiser med tilknytede flyvninger

Dersom du skal reise videre med en annen SAS flyvningen eller med Blue1/Widerøe så vil de samme bagasjereglene gjelde for hele flyvningen. Dersom du skal videre med annet flyselskap kan det gjelde andre regler. Mange flyselskaper er nå tilsluttet IATA Resulusjon 302 som tilsier at samme bagasjeregler vil gjelde på hele ruten men det er enda noen selskaper som ikke er del av denne resolusjonen. Det vil fremgå av billetten din hvilke regler som gjelder for din reise.
 

Tollklarering av innsjekket bagasje i Skandinavia

Norge: Tollklarering skjer alltid ved første inngangspunkt i landet selv om din innsjekkede bagasje er merket helt frem til den endelige destinasjonen.
 
Danmark: Tollklarering skjer først ved ankomst til endelig destinasjon.
 
Sverige: Dersom du ankommer med SAS eller Blue1 på en internasjonal flyvning og din innsjekkede bagasje er merked videre på en innenlandsflyvning med SAS, Blue1, Skyways eller Golder Air flyvning så vil tollklareringen skje på endelig destinasjon med mindre du reiser til Hagfors, Kramfors/Sollefteå, Oskarshamn eller Torsby.
 
Husk at dersom du har ting du skal fortolle vil dette skje ved første inngangspunkt i landet.
 

Bagasje for ungdom, studenter, barn og spebarn

For ungdom, studenter og barn gjelder de samme bagasjeregler som for voksene. Barn under 2 år har rett på ett kolli innsjekket bagasje på maks 23 kg og dimensjon på 115 cm og en sammenleggbar barnevogn uavhengig av bookingklasse. Hus dog at barn under 2 år ikke har rett på å ta ombord egen håndbagasje når de sitter på foreldrenes fang.
 

Eurobonus-medlemmer

De som har sølv eller gullstatus hos Eurobonus kan alltid sjekke inn ett ekstra kolli bagasje på 23 kg i Økonomi og Økonomi Ekstra og 32 kg i Business i tillegg til ordinær kvote uten ekstra kostnad.
 

Husk dette angående innsjekket bagasje

Vær bevisst på hva du pakker i den innsjekkede bagasjen og hvordan du pakker det. For eksempel skal musikkinstrumenter pakkes i hard koffert. Dersom du pakker noe skarpt så vær bevisst på at dette ikke kan stikke hull på bagasjen. Skjøre og verdifulle gjenstander skal fraktes i håndbagasjen ettersom SAS ikke vil erstatte skade/tap av slike ting.
 

SAS sine regler og priser for overvekt og overdimensjonert bagasje

Når du reiser med SAS kan du ta med ekstra kolli insjekket bagasje for en fast sum. Prisen er 170 kr innenlands, 250 kr i Europa og 400 kr i resten av verden per vei. Ekstra kolli må være innenfor de regler for vekt og dimensoner som gjelder for den gratis innsjekkede bagasjen. Det er også en begrensning på maks 4 kolli ekstra bagasje. Bagasje over dette må sendes som flyfrakt.
 
Dersom du reiser med overdimensjonert bagasje som overskrider standardvekt og dimensjon må dette behandles som spesialbagasje. Dette må gis beskjed om til reisebyrå/ SAS sitt servicesenter før avreisen. Se pristabellene for overvekt/overdimensjonert bagasje under;
 

Større mål på bagasje Innenlands Europa &
Skandinavia
Øvrige verden
Economy/Economy Extra
Maks 23 kg, mellom 159-200 cm
NOK 250 * NOK 375 * NOK  550 *
Economy/Economy Extra
Maks 23 kg, mellom 201-277 cm
NOK 500 * NOK 750 * NOK 1000 *
Business
Maks 32 kg, mellom 159-200 cm
NOK 250 * NOK 375 * NOK 550 *
Business
Maks 32 kg, mellom 201-277 cm
NOK 500 * NOK 750 * NOK 1000 *
* Prisene gjelder én vei
Høyere vekt og større mål
Innenlands
Europa &
Skandinavia
Øvrige verden
Economy/Economy Extra
Mellom 24-32 kg, maks 158 cm
NOK 250 * NOK 375 * NOK 550 *
Economy/Economy Extra
Mellom 24-32 kg, mellom 159-200 cm
NOK 375 * NOK 570 * NOK 800 *
Economy/Economy Extra
Mellom 24-32kg, mellom 201-277 cm
NOK 750 * NOK 1150 * NOK 1500 *
* Prisene gjelder én vei

 

Hva slags type spesialbagasje tillates hos SAS

Type bagasjeTillates Regler
MusikkinstrumenterRegler for spesielle musikkinstrumenter hos SAS
DyrRegler for frakt av dyr med SAS
GolfutstyrRegler for frakt av golfutstyr med SAS
SkiHva er reglene for frakt av ski og snowboard med SAS?
VåpenRegler for frakt av våpen med SAS
FiskeutstyrRegler for frakt av fiskeutstyr hos SAS
Barnevogn og rullestolRegler for frakt av barnevogn og rullestol med SAS
SyklerRegler for frakt av sykkel med SAS
Kanoer, kayak, hangliderRegler for transport av kano, kayak eller hanglider med SAS
Windsurfing, kite-surfing, dykkerutstyr, vannskiRegler for frakt av windsurfing, kite-surfing, dykkerutstyr, vannski med SAS

Offisielle bagasjevilkår hos SAS

Informasjon om SAS sitt bonusprogram Eurobonus

Posted in: Guider, SAS

8 kommentarer

 1. Karin Hals sier:

  Vi er fire personer som har bestilt billett mellom Bergen og København 8. Juli. Vi har billetter som koster ca 800 kr stykket. Hvor mye bagasje kan v ha med på turen uten å skulle betale ekstra?

 2. Thorbjørn Kalberg sier:

  Vi er fem som reiser til Malaga 8 april med retur 16. Trodde først ingen trengte ekstra bagasje utover det vi tar med inn i kabinen. To må nå ta med ekstra koffert. Vi har SAS GO Light billetter. Må vi da betale ekstra for å sjekke inn denne bagasjen?
  Vi har heller ikke kjøpt seteplasser. Må vi det for å være sikre på å bli tildelt seter ved siden av hverandre?

 3. Kathrine Hustad sier:

  Hei. Vi er to voksne og et barn (6år) som skal reise til Hellas. Vi har tillatt vekt 23 kg ×3. Må det deles i 3 kofferter,eller kan vi bruke bare 2 kofferter?

 4. SAS sier:

  Hei Kathrine, det går helt fint å fordele totalvekten på tre(billetter), på to forskjellige kofferter.

  Ha en flott reise!

 5. John Olafsen sier:

  Hei,

  Er det mulig å få med seg en satellitt nødpeilesender (EPIRB)?

 6. Mona Solberg sier:

  Hei, ser at målene på liten koffert (som håndbagasje er 40x55x24 men et det med hjul eller er det bare mål på selve kofferten?

 7. Z. Lin sier:

  hei
  innsjekking bagasje , er det noe mål på den? à 22kg.

 8. Berit Hansen sier:

  Hei. Kan jeg ta med kjøtt som er vaccumpakket i kufferten som skal sjekkes inn? Fra KBH til Norge?

Skriv en kommentar