Barnefrie soner ombord på fly

barnefrie soner på fly sccot airlines

Der Ethiad styrker sin satsning på barn ombord med egne barnevakter går det Singapore-baserte lavprisselskapet Scoot Airlines i en helt annen retning. Selskapet har nemlig innført stillesoner ombord på sine fly der det er forbudt for barn under 12 år å sitte. “Stillekabinen” som befinner seg bak i flyet byr også på mer benplass og er tilgjengelig mot et gebyr.
 
Scoot Airlines er imidlertid ikke det første flyselskapet som innfører stillesoner. Tidligere i år ble slike soner også innført at det Malaysiske lavprisselskapet Air Asia X. Air Asia frister også med en mer dempet belysning i stilleområdet som i følge selskapet skal bidra til en mer avslappet atmosfære.
 
Malaysian Airlines har på sin side lagt ned forbud mot spebarn i første klasse da hevder å ha mottatt klager vedrørende gråtende barn. I følge den britiske avisen Telegraph er barn kilden til størst irritasjon blant medpassasjerer ombord på fly, etterfulgt av sur kabinbesetning og snakkesalige medpassasjerer i nabosetet. I en undersøkelse oppga nesten 30 prosent a de var villige til å betale mer for å sitte i en sone uten barn og 70% støttet en introduksjon av barnefrie flyvninger.

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar