Bergen Flesland må delvis stenge som følge av vekterstreik

Flesland må stenge sikkerhetskontrollen som følge av streik

Bilde: Avinor

Som kjent er deler av ansatte som bemanner sikkerhetssjekken på Norges største flyplasser tatt ut i streik fra om med i dag kl 20:00. Mens Gardermoen vil holde åpent med 50 prosent av vanlig kapasitet fører streiken til at Flesland må stenge sine sikkerhetssluser mellom klokken 22 og klokken 05. Det betyr at passasjerer med avreise etter klokken 22 må sørge for å gå gjennom sikkerhetskontrollen før det stenger, altså før klokken ti.
 
Lasse Solberg som er sikkerhetssjef for Avinor ved Flesland sier til VG at det ikke er meldt om kanselleringer som følge av streiken men at passasjerer bes å møte 1,5 til 2 timer før avreise.
 
Streiken rammer også flyplassen i Tromsø som måtte stenge sikkerhetskontrollen allerede fra streikestart klokken 20:00. Tromsø vil holde åpent i morgen fra 05 til klokken 16:00 men med sterkt redusert kapasitet. Passasjerer som skal med flyene etter 16:00 må gjøre som i Bergen å gå gjennom sikkerhetskontrollen før denne stenger. Søndag vil sikkerhetskontrollen stenge allerede klokken 14:00 i Tromsø.
 
Landets øvrige flyplasser har bemanning som tilsvarer rundt 70 prosent av normal kapasitet. Spesielt Værnes og Sola regner med at det vil bli ekstra lange køer som følge streiken. Det bes derfor om at reisende til disse flyplassene beregner minst en halvtime ekstra.
 
Samtidig kan streiken ramme enda hardere fra mandag av i en mulig opptrapping.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar