bmi Regional har startet fire nye direkteruter fra Stavanger Lufthavn Sola

Bilde: Adrian Pingstone

Bilde: Adrian Pingstone

Torsdag 23 januar startet det britiske flyselskapet bmi Regional opp fire nye direkteruter fra Stavanger Lufthavn Sola. To av rutene er en satsning på å styrke forbindelsen mellom Stavanger og Nord-Norge som er to nøkkelområder for den norske olje og gassektoren.

De nye direkterutene til bmi Regional er mellom Stavanger og Harstad (Evenes flyplass) samt mellom Stavanger og Tromsø. Disse rutene har en daglig avgang mandag – fredag .Videre har selskapet startet opp direkterutene Stavanger – Kristiansund (også daglig avgang mandang – fredag) og Stavanger – Gøteborg (6 ukentlige avganger). Flytypen som benyttes på disse avgangene er Embraer ERJ-145 som tar 49 passasjerer. bmi Regional har en flåte på 14 slike fly.

Oppstarten av de nye flyrutene har blitt tatt godt i mot av lokale myndigheter så vel som næringslivet ettersom de nye destinasjonene er regionale vekstsentrum som er strategisk viktige for Stavanger. Spørreundersøkelsen Fly Arctic foretatt i 2013 på oppdrag fra Hammerfest, Tromsø, Harstad, Brønnøysund, Sandnessjøen, Stavanger og omegn samt Stavanger Lufthavn Sola avdekket nemlig at bedrifter i de nevnte områder så muligheter til å redusere betydelige kostnader med en direkte flyrute mellom Stavanger – Harstad (Evenes) og Stavanger – Tromsø. Ruten er for eksempel estimert å føre til kostnadsbesparelser på 400 millioner kroner for den norske oljesektoren. Komersiell direktør for Stavanger Lufthavn, Ina Eldøy, uttaler derfor i en pressmelding at de ønsker bmi Regionals satsning velkommen og håper at de vil lykkes med denne.

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar