Boeing øker Dreamlinerproduksjonen

dreamliner produksjon

Airbus endte opp med flere bestillnger på fly enn konkurenten Boeing i 2013 men sistnevnte selskap hadde fortsatt ledelsen når gjaldt produksjonen av fly. Nå har Boeing økt produksjonskapasiteten sin for den nye flytypen Dreamliner 787. Selskapet leverer nå ti slike fly i måneden.

Produksjonsvolumet for Dreamlinerflyene har dermed økt til nesten det tredobbelte på over ett år. I November 2012 produserte Boeing fem fly i måneden, noe som hadde økt til syv i måneden i mai 2013. Boeing har produsert 155 Dreamlinerfly totalt siden det første flyet ble levert til All Nippon Airways i september 2011.

I følge Larry Loftis, administrerede direktør før 787-programmet hos Boeing, så reflekterer produksjonsøkningen en fortsatt sterk etterspørsel etter den nye flytypen. Dette til tross for at Dreamlinerne har hatt mange “barnesykdommer” etterhvert som de har blitt satt i drift, noe som også har gått hardt utover Norwegians langdistansesatsning. Boeing jobber imidlertid hardt for å forbedre driftspåliteligheten til flyene.

Boeing skrur sammen Dreamliner 787-flyene på to ulike steder. Den ene fabrikken ligger i byen Everett, Washington mens den andre er lokalisert i North Charleston, South Carolina. Målet er å øke produksjonskapasiteten videre til 12 i måneden i 2016 og 14 i måneden i 2019.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar