Den nye SAS-sjefen om SAS sine fremtidsutsikter og konkurransen med Norwegian

[Bilde: SAS.no]

Aftenposten har foretatt et lengre intervju med den nye SAS-sjefen Rikard Gustavson. Her sier han at han ikke er urolig over Norwegians sterke vekst og muligheten for at selskapet skal vipp SAS ned fra tronen som skandinavias markedsledende flyselskap.

Gustavson uttaler til Aftenposten at det ikke er noe mål i seg selv å være størst bare for å være størst men at SAS fremover først og fremst skal fokusere på å drive lønnsomt. Dermed skal ingen nye ruter opprettes eller drives uten at de samtidig også er lønnsomme. Samtidig ser Gustavson for seg at SAS også fremover vil være det flyselskapet det beste global nettverket og flest destinasjoner i verden til sine kunder og dermed fortsette å være den dominerende markedsaktør i Skandinavia. Av styrkene til SAS sin merkevare fremhever han deres globale nettverk gjennom Star Alliance, punktligheten og deres dyktige bakkemannskap. Han har samtidig respekt for Norwegian men mener begge selskap kan fylle viktige roller i markedet.

Norwegian har som kjent allerede installerte trådløst internett i sine fly og SAS har nå også startet med å installere dette samt åpne for at passasjerene kan sende SMS. Samtidig er han usikker på om de vil tillate telefonsamtaler da dette kan bli svært forstyrrende for medpassasjerer.

Angående fremtidsutsikter sier Gustavson at de skal fortsette å stramme inn budsjettene i 2012 og kutte kostnader men han håper på å unngå oppsigelser. SAS har de senere år kuttet kostnader med over 6 milliarder og sagt opp over 3000 medarbeidere. Ytterligere besparinger skal oppnås ved å jobbe smartere og mer effektivt.

Hva angår priskampen mot Norwegian uttaler Gustavson at det viktigste er å være det beste alternativet for forretningsreisende men at SAS selvsagt også skal være konkurransedyktig på pris opp til et visst punkt. Men det som skal skille SAS fra lavprisselskap som Norwegian er servicen ombord og SAS vil gjeninnføre gratis kaffe, te og brus på alle flyvninger i løpet av første halvdel av 2012 og SAS viderefører også sitt gratis frokostkonsept på innenriksreiser i Norge og Sverige. Samtidig skal SAS også gjeninnføre et klasseskille mellom økonomiklasse og økonomi ekstra men da uten av det blir noen fysisk adskillelse i kabinen. Innføringen av et toklassse produkt blir dog ikke tidsfestet.

Posted in: Flynytt, SAS