Dette blir Norwegians Halehelt-kandidater

Norwegians Halehelt-konkurranse har skapt hodebry for Norwegian og flere kandidater har måttet fjernes fra Norwegians konkurranse som følge av krav fra familien til de avdøde. De endelige kandidatene for Oslo-regionen som går videre til avstemningen den 11 april er i følge Dagbladet Hans Nielsen Hauge, Grete Waitz, Wenche Foss, Frits Thaulow og Ludvig Vallentin Karlsen.

 

Dette reflekterer imidlertid ikke resultatene av den avstemningen Norwegian hadde på sitt nettsted Halehelter.no. Hele to av de fem kandidatene som fikk flest stemmer og som sånn sett skulle gått videre til finalerunden er fjernet av Norwegians interne jury. Dette gjelder den avdøde Afghanistan-offiseren Trond André Bolle samt Berserk-seileren Robert Skaanes. Norwegians kommunikasjonsjef Lasse Sandaker-Nilsen sier til DB at han tror folk flest har forståelse for at Norwegian må legge til grunn en kvalitetssikring i bunn. Bolle ble fjernet med begrunnelsen om at han utgjør en sikkerhetsrisiko mens Skaanes i følge Norwegian ikke oppfyller kravet om at kandidatene må være personer som har «ha utmerket seg og inspirert andre», og at «vedkommende var utfordrer i sin tid».
 
Med tre kandidater fjernet som følge av ønske fra familien (Øystein “Euronymous” Aarseth, Jens Bjørneboe og Joachim Jokke Nielsen) og ytterligere treto  kanidater med nok stemmer til å gå videre fjernet av Norwegian mener Trond Blindheim ved Markedshøyskolen at hele Halehelter-konkurransen har vært klønete håndtert av Norwegian. Men han tror samtidig at all oppmerksomheten rundt kampanjen i media er god PR for flyselskapet og at folk flest liker konkurransen selv om ikke alle ønskene blir innfridd.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar