Dreamliner 787 med Android-underholdningssystem (sponset innlegg)

De fleste av oss er kjent med Android som operasjonssystem på mange av dagens smarttelefoner. Men Android danner også basisen for det beste in-flight underholdningsystemet som verden hittil har sett.
 
Boeing har fått hele 859 ordre av sin nye flaggskipmodell Dreamliner 787. Noen av disse er bestillt av Norwegian og skal betjene selskapets nye langdistanseruter til New York og Bangkok. Boeing har så langt kun levert 14 Dreamliner-fly til kunder og en av disse tilhører Qatar Airways og ble nylig vist frem på Farnborough International Airshow. Hver av dette flyets 254 seter kommer altså utstyrt med et Android basert “Thales in-flight entertainment and connectivity system”.
 
Dette vil ta underholdsningsystemer om bord på fly til et nytt nivå. Business class vil ha skjermer på hele 17 tommer mens økonomi får skjermer på akseptable 10 tommer. Prosessoren er en to-kjernet STMicro ARM-prosessor med 1 GB Ram og 256 GB harddisk. Med slik lagringsplass på hver enkelt enhet vil det være plass til mye flim, spill, serier etc. Takket være den kraftige hovedserveren vil passasjerer også kunne ringe med sine mobiler ved hjelp av 3G microcell teknologi samt koble seg på flyenes Wi-fi nettverk.
 
Det har også vært regnet ut at harddiskene på det nye underholdsningsystemet er såpass mye lettere enn tidligere underholdningssystemer at flyelskapene kan spare 1,5 millioner dollar per år / pr fly.
 
Hos Mobil test finner du tester av mobiltelefoner med et spesielt fokus på smarttelefoner. Du finner også nyheter, mobilguider og andre mobilrelevante ting. Sjekk derfor ut vår side før du bestemmer deg for hvilken mobil du skal kjøpe slik at ender opp med telefonen som passer best for deg.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar