Dreamliner-problemer

Norwegian venter leveranse av sine første Dreamliner fly til sin langdistansesatsning i april. Den siste uken har flyene som allerede er tatt i bruk av andre selskaper opplevd problemer og ulike feil.
 
Forrige mandag begynte det nemlig å brenne i det elektriske systemet til en Dreamliner fra Japan Airlines i Boston. Deretter møtte nok en Dreamliner fra Japan Airlines i Boston avbryte take-off som følge av en brennstofflekkasje. På onsdag var det duket for enda flere Dreamliner-problemer fra et japansk flyselskap, denne gangen All Nippon Airways som møtte avlyse en flygning innenriks som følge av probglemer med bremsesystemet.
 
I løpet av uken som har gått har ytterligere tre Dreamliner-fly blitt satt på bakken som følge av henholdsvis sprekk i frontruten og oljelekkasjer. De amerikanske luftfartsmyndighetene FAA varsler derfor full gjennomgang av flyenesom følge av hendelsene. De seneste problemene knyttet til Dreamliner-flyene har imidlertid ikke fått flyselskapene til å vurdere sine kommende leveranser. Japan Airlines og All Nippon Airways har henholdsvis 38 og 49 Dreamliner-fly i bestilling. En annen storkunde av Dreamliner-fly, Qatar Airways uttaler i forbindelse med problemene at de ikke har vurdert å avbestille noen av sine ordre og understreker at det fortsatt er snakk om et revolusjonerende fly. Blant annet er deler av flyet bygget i et karbonkomposittmateriale som gjør flyet lettere enn sammenlignbare flytyper, noe som reduserer drivstoffbruket betraktelig.
 

Flyekspert Richard Aboulafia beskriver problemene med den nye flytypen i en kommentar til BBC som “enestående”. Han sier videre at Dreamliner er et svært høyteknologisk fly med dertil stort potensial for små og store feil. Han deler feilkildene opp i to hovedområder – feil knyttet til design og feil knyttet til produksjon. Designfeilene i Dreamliner kommer etter Aboulafias mening som følge av svikt i den nye teknologien i flyets sub-systemer mens produksjonsfeilene har kommet som følge av at Boeing har økt produksjonen av antall Dreamliner-fly kraftig uten å ha produksjonsprosessen fullstendig gjennomarbeidet. 46 Dreamliner-fly ble levert i 2012.
 
Norwegian har åtte Dreamliner-fly i bestilling og er ment å skulle betjene Norwegians langdistansesatsning. De første flyene leveres i april og skal i første omgang settes inn på rutene Oslo – New York fra 30. mai og Oslo – Bangkok fra 1. juni.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar