Dreamlinertrøbbel kostet Norwegian 216 millioner i 2013 – bestiller likevel flere fly

norwegian dreamliner regning

Norwegian la torsdag frem årsresultatet for 2013, et resultat som endte med et overskudd på nesten 500 millioner kroner etter å fraktet 20,7 millioner passasjerer gjennom året. Dermed kunne selskapet presentere et overskudd for syvende år på rad. Årets siste kvartal ble derimot ikke like lystig. Fjerde kvartel endte nemlig med et underkudd på 283 millioner kroner. Fjerde kvartal er tradisjonelt det svakeste kvartalet for flyselskap og Norwegians resultater ble sterkt forverret av alle problemene selskapet har hatt på sine langdistanseruter.

Innkjøringsproblemene med selskapetes Boeing 787 Dreamlinerfly førte til en ekstraregning på 216 millioner for Norwegian i 2013. Størstedelen av kostnadene knytter seg til kortidsleasing av fly fra de portugisiske selskapene HiFly og euroAtlantic Airways samt kost- og hotellutgifter til strandede passasjerer. I tallet ligger riktignok også andre kostnader selskapet har hatt i forbindelse med oppstarten av langdistanserutene.

Dette til tross kommer det frem at Norwegian har inngått avtale om å lease inn enda flere Dreamlinerfly av typen Boeing 787-9 som skal settes inn i drift for selskapet i 2017 og 2018. 787-9 typen blir ofte kalt “jumbo-Dreamliner” da den er større enn standardtypen 787-8 samtidig som den har et enda lavere forbruk av drivstoff og kan fly lengre distanser. Selskapet hadde allerede inngått avtale om å lease to slike Dreamlinere fra før som settes inn i drift i 2016 og får dermed totalt seks jumbo-Dreamlinere i flåten totalt og en langdistanseflåte på 14 Dreamlinerfly når siste fly er levert i 2018. Selskapet styrker seg dermed i kampen med SAS om største langdistanseflåte.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar