Drivstoffutgiftene vil føre til økte flypriser

økt oljepris gir høyere flybillettpriser

I følge E24 vil de stadig økende oljeprisene gjøre at flyselskapenes drivstoffregning bare blir høyere og høyere. Det er i lys av dette lett å skjønne Bjørn Kjos sitt klare fokus på å til enhver tid ha en så moderne og drivstoffeffektiv flyflåte som mulig.

SAS har oppjusterte sitt såkalte drivstoffgebyr på slutten av fjoråret og sier til E24 at de vil fortsette å overvåke situasjonen men avkrefter samtidig at det foreligger konkrete planer om å øke drivstoffgebyret ytterligere på det nåværende tidspunkt. Noe av årsaken til dette er at SAS har fryst prisen på rundt halvparten av sitt drivstoffkonsum, noe som gir selskapet mulighet til å forholde seg rolig til utviklingen. Men SAS bekrefter at prisutviklingen på fuel er noe som er en utfordrende situasjon for hele bransjen og at det skaper press på flyselskapenes bunnlinje.

Meglerhuset Pareto sier samtidig til E24 at selskapene med mest pressede marginer vil være først ute med å lansere økninger i drivstofftilleggene men at de andre selskapene vil følge etter. Lufthansa annonserte nylig at de øker sitt drivstofftillegg fra 28 februar og henviser til stigende oljepriser. Tillegget økes med 4 euro til 35 euro per flyreise i Europa og med 12 euro til 134 euro på interkontinentale flyvninger.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar