Emirates avviser Oslo-rute på det nåværende tidspunkt

Bilde: Avinor

Vice President Flight Operations Support hos Emirates, Robert Everest har gjort et intervju med Avinor og uttaler her at det på det nåværende tidspunkt ikke eksisterer noen planer om en rute til Oslo fra det Dubai-baserte flyselskapet Emirates på det nåværende tidspunkt. Til sammenligning har konkurrenten Qatar Airways startet rute mellom Oslo og Doha, en rute som har blitt spesielt populær for nordmenn på vei til Bangkok, Thailand.
 
Det arabiske flyselskapet er i en sterk vekstfase og har hele 230 fly i bestilling i tillegg til sin nåværende flyflåte på 173 fly. 69 av de nye flyene som er bestillt er maskiner av flytypen Airbus A380. Selskapet har ruter til 123 ulike destinasjoner på verdensbasis og selskapets trafikk gjør det til Avinor fjerde største kunde til tross for at selskapet altså ikke har noen rute til Norge. Dette som følge av såkalte “underveisinntekter”. Disse inntekte fra Emirates forventes bare å øke i nær fremtid uavhengig av om selskapet etablerer en rute til Norge ettersom selskapet planlegger sterk vekst i sitt rutenett til Nord-Amerika. Slik vil Emirates sin rolle i norsk luftfart fortsette å vokse. Emirates etablerte en rute til Dallas i februar og Seattle i mars og vil etablere ytteligere en rute til Washington i september. I tillegg flyr Emirates til Houston, Los Angeles, New York og San Fransisco fra før.
 
Selskapets enorme ekspansjon i løpet av forholdsvis kort tid har ført til at det har versert rykter om at ikke sekslapet betaler markedspris for drivstoffet i De Forente Arabiske Emirater men at dette subsidieres. Emirates benekter imidlirtid dette og insisterer på at selskapet betaler full markedspris og at de har dokumentasjon på dette.
 

Tror på fullkostselskapenes fremtid

Rundt spørsmålet om fullprisselskapenes fremtid tror Robert Everest at disse vil fortsette å spille en stor rolle i flymarkdet i årene som kommer. Dette begrunner han med at disse kan gi kundene det “lille ekstra” og mener at fullkostselskapenes konkurransefortrinn versus lavkostselskapene er god service. Han mener videre at det faktum at Emirates ikke er et nettverksselskap gir dem en fortrinn versus andre fullkostselskap ettersom de ved å unngå nettverksallianser har en langt større fleksibilitet når det gjelder å foreta omstillinger og endringer i sitt produkt.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar