Finans-Norge lar seg overraske over Norwegians kjøp av nye fly

I dag kom meldingen om at Norwegian har lagt inn en ordre på hele 222 nye fly fra Boeing og Airbus. Listeprisen på kjøpet er ikke mindre enn 127 milliarder norske kroner, det største som er gjort fra noen på norsk jord med unntak av olje og gassektoren.

Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securitues uttaler til E24 at han først trodde det hele var en skrivefeil. Men man skal samtidig huske på at man ved å legge inn en så stor ordre får et stort avslag fra det som er listeprisen og at dealen sånn sett kan være en veldig god avtale.

Sivertsen sier videre at han tror dette betyr at Norwegian faktisk vil doble sin flyflåte på sikt fra 79 fly i dag til 150 fly et stykke lenger frem i tid. Hans Erik Jacobsen fra First Securities sier samtidig til E24 at dette betyr at Norwegian vil utvide sitt rutenettverk til en rekke nye destinasjoner. Den styre bestillingen av nye fly som Norwegian nå foretar betyr også at Norwegian trapper opp konkurransen mot SAS og at selskapet har som mål og ta nye markedsandeler. Denne ordren vil rett og slett gjøre Norwegian til en dominerende aktør blant lavprisaktørene i
Europa.

Vilis Eizentas fra Terra Markets sier på sin side til E24 at han tolker denn bestillingen dithen at Norwegian aner at SAS skal gå konkurs og at Norwegian skal overta deres markedsandeler. Han mener kjøpet gjør Norwegian til en dominerende markedsaktør i Nord-Europa. Vilis Eizentas sier videre at Norwegian med sin nye flyflåte vil konkurrere om europamarkedet. Han stiller likevel spørsmålstegn til hvordan selskapet skal finansiere denne ordren.

SAS sin kommunikasjonsdirektør Knut Morten Johansen sier til E24 at SAS allerede ser på Norwegian som en dominerende aktør. Han påpeker videre at det ikke er noe mål i seg selv å være størst.

Jacob Pederson fra den danske finansinsitusjonen Sydbank sier til E24 at Norwegians ekspansjon indikerer at selskapet sitter på en aggresiv plan som impliserer at de tror på en endring i den nordiske flymarkedet. Han mener at slik markedet er i dag vil nemlig Norwegian sitte med en betydelig overkapasitet dersom SAS fortsatt er tilstede i markedet.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar