Flybilletter fra Oslo til Bangkok på historisk lavt nivå

norwegian til bangkok

Travelmarket viser i sin Flyprisindeks at prisene på flybilletter har falt markant etter Norwegians nye inntok i dette markedet. Flybillettene har i følge nettstedet vært 44 prosent lavere i august i år sammenlignet med samme måned i fjor.
 
I august 2013 har nemlig gjenomsnittprisene for den billigste billettkategorien vært 3 326 kroner versus 5 965 i august 2012. Dette gjelder billetter fra Oslo. Forskjellen blir dog noe mindre når man tar med det faktum at de laveste prisene til Norwegian ikke inneholder mat/drikke, bagasje og forhåndsvalg av billetter slik fullprisselskapene gjør. Dette vil de fleste måtte bestille på en så lang rute. Forhåndsbestiller man dette med Norwegian på deres Thailand-rute må man ut med ytterligere 1 000 kroner. Det gir likevel en pen nedgang på ca 27,5 prosent fra fjorårets augustpriser.
 
Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen sier til Aftenposten at prisene på langdistansebilletter har vært kunstig høye og trekker frem det faktum at Norwegian sine fly er fulle pårutene til New York og Thailand som bevis på deres produkt er noe folk ønsker seg.
 
Det lave prisnivået er kanskje ekstra rart ettersom SAS ikke opererer sin rute fra København – Bangkok i sommerhalvåret slik at Norwegian ikke har noe konkurranse derifra på denne tiden av året. De som godtar en mellomlanding har dog mange alternativer fra Oslo prisene fra for eksempel Lufthansa via Frankfurt eller Qatar via Doha kan komme ned mot Norwegians priser (inkludert mat og bagasje) dersom man booker i god tid.

Posted in: Flynytt, Norwegian

Skriv en kommentar