Flycomputere sviktet i luften på Dreamlinerfly

air india dreamliner

Barnesykdommene hos Boeings Dreamlinerfly fortsetter til tross for at selskapet jobber knallhardt med å få bukt med alle problemene. Den siste episoden i en lang rekke hendelser rammet et Air India fly på vei fra Melbourne til Delhi på onsdag i forrige uke. Selskapet måtte omdirigeres til Kuala Lumpur etter at alle tre av Dreamlinerflyets flycomputere, såkalte “flight management computers (FMC)”, gikk i svart samtidig. Flycomputerne kontrollerer flyets navigasjon og autopilot. Pilotene måtte dermed lande flyet manuelt på flyplassen i Kuala Lumpur.

I følge Air India var sikkerheten ombord aldri i fare som følge av hendelsen som i følge selskapet oppstod på grunn av en software feil som rammet alle de tre flycomputerne simultant. Boeing sendte umiddelbart et team av ingeniører fra Hong Kong til Kuala Lumpur for å undersøke feilen som sannsynligvis utbedres med en softwareoppdatering. 

Air India som er i en prosess for å bli medlem av Star Alliance har 12 Boeing 787 Dreamlinerfly og ytterligere 3 i bestilling. Selskapet har i likhet med Norwegian blitt hardt rammet av alle feilene med den nye flytypen. Blant annet har selskapet opplevd sprekker i frontruten mens flyet stod på bakken, at et panel på undersiden av flyet falt av mens det var i luften og feil med flyets transponder som gjorde at et av selskapets Dreamlinerfly forsvant fra bakkekontrollens radarsystem mens det befant seg i luftrommet over Berlin.
Som om ikke det er nok ble selskapet nylig rammet av at amerikanske luftfartsmyndigheter kom med en generell sikkerhetsnedgradering av indisk luftfart.
Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar