Flyplassene som byr på beste shoppingmuligheter

 

Flyplassen i Dubai kan friste med mye god shopping

Bilde: Dubaiairport.com

Cheapflights.ca har laget en liste over ti flyplasser de mener byr på best shoppingmuligheter.

London Heathrow

Heathrow kan friste reisende med over 48 000 kvadratmeter med shopping over fem terminaler. Her finner du et rikt utvalg av parfymer, kosmetikk, alkohol og sjokolade i alle terminaler. For de som er ute etter designerprodukter er det Terminal 3 som har det beste utvalget med merker som Armani, Dior, Gucci and Cartier. Den nyeste terminalen på London Heathrow er Terminal 3 og her finnes et fokus på britisk design og merker som Mulberry, Paul Smith, Links of London og Smythson.

Dubais Internasjonale Lufthavn

Dubais Internasjonale Flyplass har de siste årene verdt verdens ledende når det kommer til total omsetning av tax-free varer. Det er i Sheikh Rashid Terminal (også kjent som Concourse) du finner flesteparten av butikkene og disse er åpne hele døgnet. Her finner du shopping over 5400 kvadratmeter og gode kjøp er alkohol, parfymer og gull.

Vancouvers Internasjonale Lufthavn

En bra flyplass for å handle i særegne canadiske butikker som The Great Canadian Book Company, Thinking Canada and Postcards from Vancouver så vel som mer fancy butikker som Brooks Brother og Hermes.

Incheon Internasjonale Lufthavn

Dette er Koreas internasjonale knytepunkt i Seol og er verdens tredje største flyplass målt i tax-free salg etter Dubai og London Heathrow. Populære salgsvarer er også her tradisjonelle tax-free varer som parfymer, kosmetikk, alkohol og cigaretter. Dette er også den første flyplassen som luksusmerket Louis Vuitton har valgt å etablere seg i.

Schiphol Amsterdam

Schipols berømte slagord er “See, buy, fly” (see, kjøp, fly). Flyplassen jobber hardt med å holde på sin posisjon som en av verdens beste shoppingflyplasser og har ofte kampanjer med store rabatter og kjøp 2, få tre tilbud.

OR Tambo Internasjonale Lufthavn

OR Tambo utenfor Johannesburg i Sør-Afrika har vunnet mange priser som Afrikas beste flyplass. Når det kommer til shopping kan flyplassen by på mer enn 100 butikker som selger alt fra mindre ting til luksusvarer.

Miami Internasjonale Lufthavn

Flyplassen i Miami er et viktig transittpunkt for trafikk videre til Latin-Amerika og flyplassen har gjenomgått store renovasjoner de senere år. Her føles terminalene mer ut som shoppingsentere enn en flyplass og du finner alt fra luksusmerker som Emporio Armani til teknologibutikker som Sound Balance og en haug av andre shoppingmuligheter.

Hong Kong Internasjonale Lufthavn

Hong Kong er berømt for sin shoppingkultur og flyplassen er ikke noe unntak. Her finnes egne shoppingsentere ved navn SkyMart i Terminal 1 og SkyPlaza i Terminal 2. Sistnevnte har til og med en prisgaranti som garanterer at produktene skal være billigere enn i Hong Kongs bysentrum.

Frankfurt Lufthavn

Frankfurt Lufthavn er Tysklands strørste flyplass og kan by på fire store shoppingområder. “Shopping Avenue” ligger i Terminal 1 i ankomsthallen. I Terminal 1 finner du også “Shopping Boulevard” med rundt 30 butikker. Samme terminal  kan også by på “Airport City Mall” som er 4000 kvadratmeter med shopping og restaurantmuligheter. I midten av Terminal 2 finner du “Shopping Plaza” som er et rundt 1000 kvadratmeter stort shoppingområde.

Zurich Lufthavn

Gode shoppingmuligheter med spesielt fokus på sveitsiske kvalitetsvarer innenfor parfyme, sjokolade og klokker. Et spesielt tilbud er at alle som handler for mer enn 250 sveitsiske franc kan gå gjennom “fast track” i sikkerhetssjekken, bare husk å få ekspeditøren til å stemple ditt boarding pass når du handler.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar