Flyplasser i Moskva forbyr all væske i håndbagasje

Bilde: petyosi

Bilde: petyosi/flickr

Passasjerer som skal boarde fly fra Moskvas flyplasser Vnukovo and Sheremetyevo vil måtte legge fra seg all væske i innsjekket bagasje da nye sikkerhetsforanstaltninger foran Vinter-OL i Sotsji gjør det forbudt å ta med væske gjennom sikkerhetskontrollen. Dette gjelder altså også beholdere med 100ml eller mindre som er innenfor regelverket på andre flyplasser.

 Dersom man har dette med i håndbagasjen vil man måtte legge det fra seg før sikkerhetskontrollen.  Eventuell spray, gel og babymat regnes også som væske i denne sammenhengen. Dersom man trenger væske av medisinske grunner vil man måtte fremlegge offisiell dokumentasjon på dette.

Flyplassene Moskova Domodedovo, Pulkovo Airport St. Petersburg samt flyplassen i Sotsji vil forholde seg til det internasjonale regelverket som før og dermed tillate beholdere med inntol 100 ml. SAS vil ha en direkterute til sisnevnte flyplass fra Oslo under Vinter-OL.

De nye reglene er en del av en større opptrapping av sikkerhetstiltak foran vinterlekene og reglene som forbyr all væske vil gjelde fra 7 januar 2014 til 21 mars. Nye tiltak har også blitt satt i verk som følge av de to terroristangrepene i Volgograd som drepte 34 mennesker i slutten av desember i fjor.

Det russiske flyselskapet Aeroflot som flyr direkte mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Moskva Sheremetyevo daglig skal ha vært dårlig til å informere om det nye regelverket. Dette skal ha ført til at mange passasjerer har blitt overrasket over regelendringen og fratatt ting i sikkerhetskontrollen. Dette har ført til en del klager mot Aeroflot, blant annet på Twitter.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar