Flyplassvekterne blir tatt ut i streik fra kl. 20

Bilde: Avinor


Mens Parat har godtatt skissen til lønnsoppgjør har Norsk Arbeidsmandsforbund avvist forslaget. Sistnevnte vilderfor ta ut 1797 vektere fra og med kl 20:00 hvorav 149 av disse befinner seg på Gardermoen. Ettersom det kun er Norsk Arbeidsmandsforbund som går ut i streik vil konsekvensene for sikkerhetskontrollen på Gardermoen bli langt mindre enn fryktet på forhånd. Likevel medfører streiken en halvering av kapasiteten i sikkerhetskontrollen fra 4000 passasjerer i timen til 2000 passasjerer.
 
Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen uttaler til VG at streiken ikke vil medføre kansellering av flyavganger og påpeker også at det er en stor fordel at streiken ikke begynner før klokken åtte ettersom trafikken på dette tidspunktet begynner å roe seg.
 
Også Kommunikasjonsdirektør i SAS, Knut Morten Johansen påpeker at trafikken bør gå mer eller mindre som normalt men påpeker samtidig at folk bør beregne lenger tid enn normalt ettersom streiken kan føre til at det tar noe lenger tid i sikkerhetskontrollen. Både SAS og Norwegian tilbyr også de som ikke absolutt må reise denne helgen gratis ombooking til et senere fly. Norwegian tilbyr også full refusjon dersom man likevel ikke ønsker å booke om billetten. Dette gjelder foreløpig bare for de som skal reise fra Oslo Gardermoen.
 
Det vil også bli tatt ut vektere i streik på andre flyplasser i Norge. Dette gjelder Flesland i Bergen, Sola i Stavanger, Værnes i Trondheim og Langnes i Tromsø. Her tas det ut 40 vektere i streik på hver av flyplassene (30 i Tromsø).

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar