Flyselskapenes bonusprogrammer

Informasjon om British Airways sitt lojalitetsprogram Executive Club

Nærmest alle flyselskaper tilbyr egne lojalitetsprogrammer til sine reisende og alle disse programmene varierer i betingelser og fordeler. Dette gjør at det kan være svært vanskelig å orientere seg i flyselskapenes bonusjungel. Vi har derfor prøvde å lage en kortfattet oversikt over flyselskapenes forskjellige bonusprogrammer.

Enkelte nettsteder anbefaler og holde seg til et bonusprogram for å oppnå høyest status her og dermed flere fordeler og poeng. Dette kan være lurt for de som flyr svært mye. For de aller fleste vil det imidlertid lønne seg å registrere seg for så mange lojalitetsprogram som man overhodet kan tenkes at man kommer til å benytte og heller velge selskap ut fra pris og eventuelt andre parametre. Gjør man dette bør man imidlertid være bevisst på reglene for når poengene man har samlet eventuelt utløper. Man bør også være bevisst på eventuelt andre måter å tjene bonuspoeng på, som f. eks ved bestilling av leiebil/hotell gjennom flyselskapet eller ved bruk av kredittkort. Sistnevnte tilbyr både SAS Eurobonus og Norwegian gjennom Norwegian-kortet. Poeng opptjent gjennom kredittkort utløper heller ikke og slik kan man lettere nå bonusbilletter og oppgraderinger.

Vær også bevisst på at du oppgir ditt lojalitetsnummer også når du flyr med andre flyselskap som inngår i samme flyallianse som det bonusprogrammet du er medlem av da du også her vil tjene poeng (dog som regel færre enn om du flyr med selskapet som bonusprogrammet er en del av). Det er heller ingen nødvendighet at du booker direkte gjennom flyselskapene for å få uttelling for bonuspoeng, de aller fleste bookingsider har et felt hvor du kan fylle inn medlemsnummeret for lojalitetsprogrammet når du booker.

Når du kommer så langt at du skal bruke bonuspoengene er det en del andre ting du bør være bevisst på. Flyselskapene kjører periodevise kampanjer hvor du får mer for bonuspoengene enn ellers, se f. eks SAS Eurobonus sin kampanjeside her. Det lønner seg videre å være ute i god tid med å bestille bonusbilletter da det kun finnes et begrenset antall slike billetter tilgjengelig på hver flight. Herunder gjelder også å unngå å reise når alle andre reiser som i fellesferierer og lignende. Man får videre som regel mest ut av poengene hvis man bruker de på langdistanseflyvninger og ikke på korte turer, det samme gjelder også oppgraderinger til buisness eller første klasse. Dersom du mangler noen poeng for å kjøpe drømmeturen eller drømmeoppgraderingen bør du være bevisst på at flyselskapene tilbyr deg å kjøpe eventuelle poeng du måtte mangle og dette vil som regel lønne seg.

Flyselskapenes bonus- og lojalitetsprogrammer (oppdateres):

Oversikt over SAS sitt SAS Eurobonus program.

Oversikt over Norwegian sitt Norwegian Reward program.

Oversikt over British Airways sitt Executive Club program

Oversikt over Lufthansas sitt Miles & More program

Oversikt over Air France og KLM sitt Flying Blue program.