Flyselskapenes mest innovative produkt og servicekonsepter i 2011, del 2

Bilde: Airadvertainment.com

Vi fortsetter oppsummeringen av de mest innovative produkt og servicekonseptene fra flyselskapene i fjor basert på Airlinetrends sin kåring.

Gratis snackbokser med reklame
For å kutte kostnader med samtidig tilby passasjerene de samme fordeler og servicenivå har flyselskap inngått partnerskap med annonsører for å kunne tilby f. eks gratis trådløst internett eller Starbuckskaffe. US Airways har tatt dette et steg lenger og tilbyr sine passasjerer snackbokser med reklame i samarbeid med selskapet Air Advertainment som står for reklamesalget og designet. Tilbudet er tilgjengelig på en rekke av US Airways sine ruter på innenriksmarkedet i USA.

«Kvalitetsjegere»
Det finske flyselskapet Finnair og Helsinki Lufthavn lanserte et offentlig søk etter såkalte kvalitetsjegere. Syv personer ble deretter plukket ut til å reise verden rundt i 48 dager for å samle inn ideer for hvordan Finnair og Helsinki Lufthavn kan fordere fly- og flyplasopplevelsen. Finnair sa i en uttalelse i forbindelse med prosjektet at de ikke kun var på jakt etter en liste med mangler men hvodan de kan utbedre disse.
Kvalitetsjegerne fokuserte spesielt på mat & drikke, underholdning, sosialisering, reise i business class og shopping. De to mest populære ideene kvalitetsjegerne kom frem til var bokbytte hvor passasjerer kan bytte bøker på flyplassen samt kjøttfrie mandager (meat free mondays) om bord på flyene for å minske karbonavtrykket. Førstnevnte ide blir implementert på Helsinki Lufthavn i første del av 2012 mens kjøttfrie mandager fortsatt er til utredning.

Flyselskap lar passasjerene sikre seg mot økninger i billettprisene
Et økende antall flyselskap lar passasjerene hedge seg mot eventuelle økninger i flyprisen. Selskaper som Air France, KLM og amerikanske Continental gir kunder en mulighet til å fryse billettprisen opptil 14 dager når man skal gjøre en booking (mot en avgift). Det amerikanske lavprisselskapet Allegiant har gått motsatt vei og gir passasjerene mulighet til å velge variabel billettpris hvor den endelige prisen kan stige eller falle som følge av prisen på drivstoff.

Lojalitetsprogram basert på sosiale media.
Vi har tidligere skrevet om Estonian Air sitt lojalitetsprogram «Air Score». Dette lojalitetsprogrammet gir kundene belønning for å dele anmeldelser av selskapet på Facebook, legge ut kampanjer som selskapet kjører på Twitter osv. Poengene kan deretter veksles inn i rbatterte flybilletter eller andre fordeler. Dette lojalitetsprogrammet kommer i tillegg til det konvensjonelle Eurobonus som selskapet også er medlem av.

Innovativ baggasjeavgift
airBaltic og baggasjefabrikanten Samsonite har inngått et samarbeid om baggasje kalt airBalticBag. Ved å kjøpe en airBalticmerket samsonitebag kan denne sjekkes inn gratis på et ubegrenset antall airBaltic flyvninger i 12 måneder etter den er kjøpt. Vanligvis tar airBaltic 20 euro per vei for insjekket baggasje. AirBaltic baggen kommer i to varianter, den ene koster 160 euro mens den andre 181 euro. Sånn sett vil det kun være av interesse for de som flyr med selskapet ofte.

Flyselskap med egen taxiservice

Bilde: Austrian.com
Det østerriske flyselskapet Austrian Airlines har startet en egen taxi service i et forsøk på å kontrollere større deler av passasjerferden. Austrian Airlines sin taxiservice kalles Austrian red|cab og er kun tilgjengelig for østerriske passasjerer.  Austrian red|cab tilbyr transport mellom Wien og tilhørende områder og i taxien finner passasjerer avis, in-flight magasin samt mineralvann.

 

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar