Flyselskapenes mest innovative produkt og servicekonsepter i 2011

Bilde: Yutaka Tsutano/flickr

Airlinetrends har oppsummert hva de mener er de mest innovative produkt og servicekonseptene fra flyselskapene i fjor.

Trådløst in-flight underholdningssystem

Flyselskaper tar etter teknologitrenden ellers i samfunnet og flere selskap lanserte i fjor trådlåst underholdningssystem ombord. Et trådløst nettverk lar passasjerene koble til en server og oppnå tilgang til flyets in-flight underholdningssystem med sine egne bærbare pc’er, smarttelefoner, iPads osv. Systemet utvider også in-flight underholdningsystemets standardfunksjoner som film, tv etc med online shopping, reservasjoner, destinasjonsguider, sete til sete chat med mer. American Airlines, Delta og det brasilianske selskapet LCC Gol har allerede lansert trådløst in-flight underholdningsystem ombord på sine fly og mange andre selskap er i gang med å teste ut dette.

Bruk av Apple iPad

Flyselskapene har tatt i bruk Apple iPads på en rekke ulike måter i 2011. Dette gjelder for eksempel booking og check-in apps (Cathay pacific, American Airlines, Malaysia Airlines, THAI, and Alitalia). Det spanske flyselskapet Iberia har utstyrt sine kundeservicekonsulenter med iPads som gir dem tilgang på en mengde informasjon i sanntid og som dermed gjør de ansatte bedre i stand til å fatte raske beslutninger og holde kundene informert.

En rekke flyselskaper har også utstyrt sine flyplasslounger med iPad, f. eks har KLM gjort 8 iPads tilgjengelig for sine gjester i hver av de to loungene på flyplassen i Schipol. Disse kan brukes til å surfe på nettet, tilgang til innhold på flyselskapenes in-flight underholdningssystem, spille spill, tilgang til en rekke preinstallerte apps og så videre. Andre har fulgt etter, f. eks har airBaltic iPads tilgjengelig på forespørsel i sine lounger på flyplassen i Riga. Ipads (9 stykker ) er også tilgjengelig på flyplassbiblioteket på Amsterdam Schipol.

Amerikanske Delta Air Lines har i samarbeid med restaurantoperatøren OTG lansert et konsept på JFK og La Guardia flyplassene i New York som lar passasjerene mulighet til å bestille mat og drikke via 200 installerte iPads ved spiseområdet ved gaten. En servitør kommer deretter med maten til passasjerene innen ti minutter. Ipadene som er installert ved gaten gir også publikum mulighet til å sjekke flytider, lese nyhetsartikler, spille spill osv.

Et annet iPad konsept utviklet av Delta og OTG er en nyhetskiosk som kun består av iPads. Her kan passasjerer se hvilke magasiner, filmer og musikk de vil ha, laste ned det innholdet de ønsker og deretter leie med seg iPaden ombord på flyet. Ipaden legges i en forhåndsbetalt postboks man får utlevert når man leier konsollen og returners når man ankommer sin destinasjonen. Dette konseptet skal lanseres ved  Minneapolis St. Paul flyplassen i år.

Vannstasjoner etter sikkerhetssjekken

Bilde: Flysfo.com

Etter nye sikkerhetsregler ble innført for noen år sidens hvor det bare tillates å bære 100 ml væske gjennom sikkerhetssjekken har mang en flaske med drikke blitt etterlatt og tørste passasjerer har måttet gå på vandring etter dyre drikkealternativer fra butikkene eller restaurantene som opererer på andre siden. San Fransisco Internasjonale Lufthavn har forsøkt å bøte på dette problemet ved å installere vannstasjoner umiddelbart etter sikkerhetssjekken hvor man helt gratis kan fylle opp sine vannflasker med rent og kaldt vann.

Setevalg via Facebook

Malaysia Air ble det første selskapet som lanserte en Facebook app (Mhbuddy) som lar brukerne søke, booke og betale for billetter direkte gjennom Facebook. Ved å integrere hele bookingprosessen gjennom Facebook gir det for eksempel mulighet til å identifisere venner som skal på samme fly etc.

KLM har på sin side planer om å lansere en app ved navn «Meet & Seat» som skal oppmuntre passasjerene til å velge setekompanjonger basert på felles interesser, yrke etc ved å sjekke ut Facebook-profilen til de andre som skal på samme fly under innsjekkingsprosessen. Denne appen vil fungere både med Facebookg og Linkedin og vil lanseres i første halvdel av 2012 og vil selvsagt være valgfri å være med på.

Estonian Air sin Flight Book app lar passasjerer se hvilke andre facebook medlemmer som er på samme fly som dem selv. Man kan også kommunisere/kontakte med de som selv på forhånd har gitt samtykke til dette ved bookingen.

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar