Forhandlingene fortsetter, Flyselskapene tilbyr ombooking

Bilde: Øyvind Markussen / Oslo Lufthavn AS

Dersom ikke partene oppnår enighet i løpet av kvelden og natten vil store deler av bemanningen i sikkerhetskontrollen på Gardermoen bli tatt ut i streik fra og med i morgen. Dette vil få store konsekvenser for alle reisende, det best tenkelige scenario er at det vil bli flere timers kø for å komme gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen ettersom man vil være helt nede i 10 prosent av normal kapasitet. Dersom streiken trekker ut vil ytterligere vektere legge ned arbeidet, noe som vil føre til at hele sikkerhetskontrollen må stenges.
 
Dersom streik bryter ut vil flyselskapene prioritere å holde i gang trafikken av internasjonale ruter samt trafikken til Nord-Norge og nedprioritere ruter mellom Oslo og andre destinasjoner i Sør-Norge. Ankomster til Gardermoen vil ikke berøres som følge av streiken men vil sannsynligvis bli berørt som følge av en indirekte konsekvens ved at flyselskapene vil få logistikkproblemer. Flyplassvekterne krever i utgangspunktet en lønnsøkning på 1350 kr måneden pluss en større andel faste stillinger.
 
Norwegian planlegger som om streiken skulle være en faktum allerede og flytter så mange passasjerer som mulig fra Gardermoen til andre flyavganger og flyplasser. Selskapet har flyttet flyavgangene som skulle gått fra Gardermoen i morgen til Nice, Roma, Barcelona, Milano og Malaga over til Torp. Både Norwegian og SAS tilbyr gratis ombooking til passasjerer som ikke må reise i helgen.
 
Norwegian og SAS anbefaler videre at alle passasjerer som skal dra fra Gardermoen på fredag møter opp i god tid før avreise. SAS sin informasjonssjef uttaler videre til VG at de som har mulighet anbefales også å kun reise med håndbagasje ettersom det vil føre til ekstra problemer med logistikken dersom man sjekker inn bagasjen for så å ikke rekke flyavgangen pga kø i sikkerhetskontrollen. Norwegians informasjonssjef er imidlertid helt uenig og ber isteden passasjerene om å ha så liten håndbagasje som mulig for å ikke bruke unødvendig tid i sikkerhetskontrollen. SAS påpeker videre at flyene vil så langt det lar seg gjøre gå til fast rutetid selv om mange skulle stå fast i sikkerhetskontrollen av hensyn til de som har videreforbindelser osv.

Posted in: Flyplasser, Norwegian, SAS

Skriv en kommentar