Fortsatt ingen løsning på flygeledermangelen, frykter kaos til helgen


Flyselskapene hadde i dag et krisemøte med Avinor for å få kartlagt hva slags tiltak Avinor har tenkt å sette inn for å løse den akutte mangelen som fører til stadige forsinkelser på Gardermoen.
 
Avinor ga i møtet uttrykk for at det jobbes med tiltak men at de ikke kunne presentere noe konket på dette tidspunktet. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik ga uttrykk for bekymring for situasjonen ovenfor VG. Hun http://altomflyturen.com/wp-admin/tools.phpmente det var lite imponerende at man enda ikke kunne presentere noen form for løsning på situasjonen. Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor har forståelse for skuffelsen blant flyselskapene og sier at det jobbes intenst med å finne gode løsninger. Avinor legger delvis skylden over på flygelederne og påpeker at de har stilt på færre ekstravakter i år enn i fjor. Avinor har derfor direkte dialog om dette med Norsk Flygelederforening.
 
Leder for Norsk Flygeledeforening, Robert Gjønnes, sier på sin side til VG at han er oppgitt over påstandene fra Avinor. Han påpeker at alle avtaler som er inngått mellom NFF og Avinor vedrørende ekstravakter er oppfylt i sin helhet og mener det er utidig av Avinor å legge press på NFF om mer mobilisering. Han påpeker at også flygeledere har krav på ferie og det er ene og alene Avinor som arbeidsgiver som har ansvaret for at vaktlistene dekkes opp.
 
Vaktlistene har store hull til helgen og dette kan resultere i mange forsinkelser i flytrafikken på Østlandet. Både Gardermoen, Torp og Rygge vil sannsynligvis bli rammet. De to sistnevnte flyplassene er spesielt utsatt ettersom det kun er 20 flygeledere som er utdannet til å dirigere flytrafikken på disse flyplassene og kun 9 av disse er tilgjengelige gjennom sommeren. Dette førte til at Rygge og Torp måtte stenge flytrafikken helt og kansellere tre flyvninger mandag kveld.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar