Passasjer saksøker flyselskapet etter å ha blitt kastet ut av bonusprogram

passasjerer kastet ut av flyselskapets bonusprogram

En sak som omhandler rettigheter til såkalte “frequent fliers” (frekvente reisende) har nylig blitt behandlet i amerikansk høyesterett. Saken omhandlet S. Binyomin Ginsberg som hevdet at hans bonuspoengkonto hos det amerikanske flyselskapet Northwest Airlines ble terminert av selskapet i 2007 som følge av at han klaget for ofte til selskapet på deres service.

Northwest, som i ettertid har fusjonert med Delta Airlines, skal ha hevdet at Ginsberg ringte bonusprogrammets kundeservice 24 ganger i løpet av en syv-måneders periode for å melde inn klager med den hensikt å oppnå urettmessig kompensasjon. Ginsberg selv hevder han aldri hadde som mål å få ekstra kompensasjon fra selskapet men at han bare ville gi selskapet tilbakemeldinger på den jobben de gjorde. Selskapet skal ha endt opp med å tildele Ginsberg nesten 2000 dollar i reisegavekort, 78 000 bonuspoeng og 491 dollar for en tapt bag. Kort tid etter dette ble medlemsskapet hans altså terminert og bonuspoengene han hadde stående igjen på kontoen konfiskert.

Når Ginsberg så ba Northwest om en forklaring fikk han beskjed om at selskapet hadde full diskresjon til å styre bonusprogrammet sitt slik de selv vil. I god amerikanske ånd saksøkte derfor Ginsberg selskapet med krav om 5 millioner dollar i oppreisning.

Ginsberg har uttalt at selskapets oppførsel er ren svindel og at de ved sin opptreden har misbrukt sin frihet. Under høringen i høyesterett skal dog dommerne ha uttrykt skepsis rundt hvorvidt en flypassasjer skal kunne saksøke selskapet etter å ha blitt kastet ut av selskapets bonusprogram og uttrykt en bekymring for at en eventuell dom i Ginsberg sin favør vil rokke ved det føderale systemet som regulerer flyindustrien. 

En dom i saken er ventet i juni 2014.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar