Guide til beste kabinkofferter

 

Bilde: Oyvind Solstad / flickr

Bilde: Oyvind Solstad / flickr

I en flyverden hvor stadig flere flyselskaper tar gebyrer for innsjekket bagasje er det stadig flere som kun reiser med håndbagasje på kortere turer. Det er da viktig at man har en kabinkoffert av god kvalitet som samtidig er enkel å ta med seg og som er innenfor den størrelsen som er stipulert av flyselskapene for håndbagasje.

Det finnes to hovedtyper av kabinkofferter på markedet, hard og myke. Den åpenbare fordelen med de harde koffertene er at de er mer solide og vil beskytte inneholdet bedre. De myke er imidlertid lettere og håndtere og enklere å plassere i bagasjehyllene på flyet. Nedenfor finner du tips til hva som etter vår mening er de beste kabinkoffertene på markedet som nesten vil være uunværlig hvis man reiser mye. Men ettersom kvalitet og slitestyrke koster er det ikke til å legge skjul på at du må ut med en del tusen for å anskaffe disse. Vi har derfor også slengt på et par tips til gode kofferter i budsjettklassen.

Beste kabinkofferter

Tumi Luggage Alpha Carry-on

Tumi Luggage Alpha International Zippered Expandable Carry-onTumi Luggage Alpha International Zippered Expandable Carry-on 2

Tumi Luggage Alpha er et godt eksempel på at man får det man betaler for. Kvaliteten merkes spesielt godt på den tykke nylonoverflaten som er langt mer sliktesterk og av bedre kvalitet enn selv de fleste kabinkofferter vi har hatt erfaring med i den samme prisklassen. Det er også små detlajer som hever inntrykket som for eksempel glidelåsene på de romslige yttre lommene. Trillebaggen er også utstyrt med metallglidelåser som er designet slik at de brytes av om de går i lås og de kan dermed ersattes uten at de skader selve glidelåsmekanismen.

Man får med andre ord kjapt inntrykk at dette er en koffert som er lagt med tanke på at den skal vare lenge. Størrelsen ( 51cmX35cmX21cm) på denne kabinkofferten taler også til dens fordel da den er forholdsvis høy og tynn. Dette gjør at den er lett å trille nedover midtgangen på flyet. Samtidig ligger dimensjonene så vidt innenfor det de fleste flyselskap aksepterer for medbragt kabinbagasje. Hjulene på denne Tumi-kofferten er også av superior kvalitet. Produsenten selv mener de skal holde i hundrevis av kilometer. Kabinkofferten kommer også med en garanti fra produsenten som gjør at man kan ta den med til en autorisert forhandler for eventuelle reprasjoner. Det eneste vi egentlig savner med denne er et håndtak på undersiden. Dette gjør den litt vanskeligere å dra ut fra bagasjehyllen dersom du lagrer den med “undersiden inn”.

Pris: Vi kjøpte Tumi Luggage Alpha Carry-on for ca 3700 kr (365 britiske pund) på “Rolling Luggage” ved Heathrow flyplassen. Vi fikk imidlertid også en momsrefundering på ca 600 kroner så den reelle prisen ble ca 3100. Kofferten bør ellers føres hos de fleste koffertforhandlere som fører Tumi eller bestilles inn av disse dersom de ikke har den inne.

Briggs & Riley Baseline International Carry-On

Briggs & Riley Baseline International Carry-On

 En annen modell som også holder topp klasse er kabinkofferten Briggs & Riley Baseline International Carry-on. Denne modellen har noe mer plass enn Tumi-modellen og er også utstyrt med glideløser og stoff av meget høy kvalitet (men dog føles det et aldri så lite hakk under Tumi-modellen). Den firkantete formen samt plasserinten av håndtaket på utsiden av rammen gjør at man sparer litt volum som kan brukes på noe ekstra bagasje i forhold til Tumi-kofferten selv om dimensjonene er nogenlunde like (cirka 10 prosent mer). Hjulene påBriggs & Riley modellen er også bunnsolide men det føles som om om hjulene på Tumi-kofferten ruller noe lettere enn på denne modellen.

Spennene som er brukt rundt omkring på kofferten virker også noe skjøre i forhold til modellen fra Tumi og kan neppe påregnes å holde mer enn noen få års regelmessig bruk. Men disse kan lett byttes og her kommer også en sterk fordel ved denne modellen inn, nemlig garantien fra Briggs & Riley. Der garantien fra de fleste produsenter kun dekker produksjonsfeil eller defekter gjelder garantien fra Briggs & Riley at de også vil reparere kofferten dersom bagasjen blir skadet ved håndtering eller kun ved slitasje over tid.

Pris: Vi kjøpte denne modellen fra Briggs & Riley via Amazon.co.uk for 3 900 kroner inkludert moms/toll og frakt.

Rimowa Topas Titanium 22″ Cabin Trolley Multiwheel

Rimowa Topas Titanium 1Rimowa Topas Titanium 2

Man kommer nesten ikke utenom den tyske produsenten Rimowa når man skal vurdere kofferter i premiummarkedet og kabinkofferter er således ikke noe unntak. Vår anbefaling er den klassiske Topas serien i aluminium fra Rimova med modellen Rimowa Topas Titanium 22″ som har målene 40cmx20cmx55cm. Med sitt tidløse og ikoniske design og sin ekstreme slitestyrke er det ikke uten grunn at Rimova Topas kofferter er en favoritt blant piloter og kabinbestning. Overflaten på denne kabinkofferten er laget av aluminium-magnesium som ikke bare er svært motstandsdyktig mot støt og røff behandling men også tåler høy luftfuktighet og ekstreme tempratursvingninger. Samtidig er byggmaterialet svært lett og kofferten er derfor enkel å håndtere. Teleskophåndtaket er også meget solid og på innsiden finner man en meget praktisk inndelingssystem med egne glidelåslommer.

Det eneste som egentlig trekker i negativ retning for denne kabinkofferten fra Rimowa er prisen men vær da oppmerksom at dette er en koffert som kommer til å vare resten av livet.

Pris: Vi kjøpte Rimowa Topas Titanium hos koffer24.de for 510 euro inkludert frakt. I tillegg kommer moms, så totalprisen ble cirka 5350 norske kroner.

Våre tips til gode og rimelige kabinkofferter

TravelPro Crew 9 22” Rollaboard Suiter

TravelPro Crew 9 22 Rollaboard Suiter

TravelPro Crew er det nærmeste forbrukervarianten av kofferten som de fleste store flyselskap utstyrer sine ansatte med og man får her mye koffert for pengene. Brukstester viser at kofferten er svært slitesterk. I motsetning til Tumi-modellen beskrevet over er TravelPro Crew kofferten utstyrt med et håndtak også på bunnen slik at den lett kan dras ut fra bagasjehyllen. Lommene på utsiden er videre designet slik at de utvides og det betyr at de i motsetning til mange andre kabinkofferter kan brukes til å oppbevare andre ting enn kun flate ting som magasiner, pass etc. Byggkvaliteten virker bedre enn komparative modeller i samme prissegment men når ikke overraskende opp til de anbefalte modeller i det øvre prissegmentet. Dette merkes spesielt godt på glidelåsene, lommene og hjulene.

Pris: Vi kjøpte TravelPro Crew 9 22” Rollaboard Suiter i London på London Luggage Company for ca 1300 kroner. Er du i USA ligger prisene for denne modellen på rundt 7-800 kroner. De fører også TravelPro på kjeden Morris i Norge.

American Tourister Business III Mobile Office by Samsonite

American Tourister Business III Mobile Office by Samsonite

 Et godt og rimelig alternativ for den som ikke reiser så ofte er modellen American Tourister Business III Mobile Office fra produsenten Samsonite. Med sine mål på 40cmx20cmx50cm er dette en romslig kabinkoffert som f. eks lett får plass til en stor laptop samtidig som vekten er lav. Byggkvaliteten kommer naturligvis ikke opp mot de andre modellene som er presentert i denne guiden men vi føler dette er en koffert som vil holde bra overt tid dersom bruken er et par tre feriereiser i året.

Pris: Vi kjøpte American Tourister Business III Mobile Office på Bagorama for 699,-

Posted in: Guider

Skriv en kommentar