Guide til Hilton Hhonors

hilton hhonors

Hilton er et av de mest ikoniske navnene i hotellindustrien og har nå rundt 4 000 hoteller på verdensbasis i sin portefølje fordelt på 9 ulike merkenavn. De ulike kjedene er Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria, Conrad, Doubletree by Hilton, Embassy Suites, Hilton Garden Inn, Hampton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations.

Det positive med Hhonors er at kjeden har en sterk tilstedeværelse i Europa/Asia og at hotellene kjeden har i disse landene generelt er av en høy standard. Conrad og Waldorf Astoria kan regnes som femstjernes hoteller, Hilton-hotellene regnes som regel som firestjernes hoteller (men vær klar over at mange Hilton hoteller i USA er av en langt dårligere standard enn de man finner i Europa/Asia), Doubletree regnes som 3-4 stjerner, Embassy Suites/Hampton som trestjerners mens Hilton Garden Inn, Homewood Suites og Home2 Suites er budsjetthoteller og/eller moteller som man stort sett finner i USA.

Videre så er det ganske lett å oppnå gullstatus hos kjeden (spesielt gjennom ulike snarveier) samtidig som gullstatus gir klare og håndfaste fordeler. Det mest negative er at poengene man tjener i bonusprogrammet er av lavere verdi enn hos mange andre (krever flere poeng per bonusnatt) og at det de siste årene har kommet hyppig med devalueringer av disse.

Hilton Hhonors statusnivåer

hhonors medlemsskapsnivå

Hilton Hhonors programmet har fire ulike statusnivåer:

  • Blue (Blå) – Grunnivået alle medlemmer starter på
  • Silver (Sølv) – Krever 4 opphold eller 10 netter per år
  • Gold (Gull) – Krever 20 opphold, 40 netter, eller 75 000 grunnpoeng per år.
  • Diamond (Diamant) – Krever 30 opphold, 60 netter eller 120 000 grunnpoeng per år.

Du finner en fullstendig oversikt over hva de ulike statusnivåene gir av fordeler her. Spesielt gullnivået hos Hilton er attraktivt fordi det er lett å oppnå, spesielt gjennom snarveier. Gullstatus hos Hilton gir automatisk oppgradering til neste romkategori (dersom tilgjengelig), noe som ofte betyr oppgradering til såkalt “Executive room”. Disse rommene gir tilgang til hotellets lounge, hvor du kan nyte frokost i mer private og rolige omgivelser og hvor det i de fleste tilfeller serveres gratis alkohol hele eller deler av dagen samt ofte “afternoon tea” og “cocktail hour” med kanapeer og annet. Gullstatus gir uansett rett på gratis frokost, gratis wifi på rommet, sen utsjekk dersom tilgjengelig samt gratis vannflasker på rommet.

I Hhonors vil bonusovernattinger telle mot kvalifiseringen til høyere statusnivå. Ved uttak av bonusovernattinger vil alle som har sølvstatus kunne få 5 bonusovernattinger for prisen av 4.

Snarveier til høyere status

Fra tid til annen har Hilton kampanjer der man kan oppnå Gullstatus på en enkel måte. Dette kan f. eks være dersom man har et spesifikt kredittkort, er ansatt i spesifikke bedrifter. Her gjelder det å følge med ettersom selv om disse ulike tilbudene ofte er målrettet mot ulike segmenter så har tilbudene en tendens til å “lekke ut”. Ettersom det ofte ikke er noe kontroll på hvem som tegner seg for disse tilbudene er det dermed muligheter for å oppnå gullstatus selv om man ikke egentlig er ment for det spesifikke tilbudet dersom man har den rette kampanjekoden.

Hilton gir også såkalte “statusutfordringer”. Dette kan du be om ved å sende epost til deres kundeservice HHonors@hilton.com. Typisk vil man da få tilbud om å oppnå gullstatus ved å fullføre 5 opphold eller 10 netter på 90 dager, eller platinumstatus ved å bo 21 netter på 90 dager. For å rekvalifisere seg må man imidlertid oppfylle de normale kravene som gjelder for statusnivået.

Opptjening av poeng hos Hhonors

Hotellopphold: 10 grunnpoeng per dollar du bruker (før skatter/avgifter) på romprisen samt eventuelle andre ting du belaster til rommet under oppholdet (f. eks mat/minibarutgifter/spa etc). Dersom du har sølvstatus før du i tillegg en sølvbonus på 15 prosent, 25 prosent for gullmedlemmer og 50 prosent for diamantmedlemmer.

Hilton Hhonors er i tillegg det eneste hotellbonusprogrammet som lar deg tjene flybonuspoeng samtidig som du tjener hotellpoeng ved at man velger “Double dip” i din profil på Hhonors siden. Du vil da i tillegg til opptjeningen for hotellpoeng tjene ett flybonuspoeng per 1 USD i hotellutgifter (f. eks hos SAS Eurobonus). Men dersom du ikke er spesielt avhengig å tjene disse ekstra flybonuspoengene gir det generelt langt bedre verdi å velge Points & Points, man vil da i steden for flybonuspoeng tjene ekstra 50 prosent over grunnpoengene på å velge bort flybonus.

Ulike Promos: Hilton Hhonors har som regel en hovedkampanje hvert kvartal hvor man kan tjene ekstra hhonors poeng på sine hotellopphold basert på ulike kriterier. Disse kan gi en meget pen “boost” til poengopptjeningen.

Bruk av Hhonors poeng

Gratisnetter: Hilton bruker et kategorisystem med kategorier fra 1-10 hvor de beste hotellene (som regel basert på prisen for rommene) koster flest poeng per natt. Generelt sett bør man unngå å veksle inn Hhonors poengene mot enkelte gratisnetter da dette sjelden gir god verdi (selv om det finnes enkelte unntak).

Det gir derimot langt bedre verdi dersom man booker 5 sammenhengende bonusnetter da man vil få den femte bonusnatten gratis. Dette gir altså en innebygd poengrabatt på 20 prosent (man må ha sølvstatus eller bedre).

En annen ting som ofte gir bedre verdi enn å betale hele rommet for poeng er å velge å betale for rommet med en kombinasjon av poeng og penger (“points and money”). Man vil da f. eks betale melleom 2 og 20 000 poeng plus mellom 30 og 100 dollar per natt. Her gjelder det å sammenligne mot hva det vil koste for rommet kun for penger. Dersom man oppnår en verdi på over 4 kroner per 100 poeng så er det alltid en god deal.

Konklusjon

Hhonors er ikke den hotellkjeden som gir best poengopptjening, spesielt ikke siden den store devalueringen som kom i mars 2013. Likevel er det er meget bra program fordi det er forholdsvis enkelt å nå gullstatus (spesielt vis snarveier), en status som gir en rekke konkrete fordeler. Dette kombinert med at Hilton har en rekke meget bra hoteller i Europa og Asia gjør det til et attraktivt hotellbonusprogram for nordmenn.

Posted in: Bonusprogrammer, Hotell

Skriv en kommentar