Heston Blumenthal lanserer British Airways meny

Heston Blumenthal lager flymat for British Airways under olympiske leker

Restaurantør og kjøkkensjef Heston Blumenthal lanserte nylig en en meny inspirert av OL og Paralympics som British Airways skal serverer til rundt tre millioner passasjerer under lekene. Blumenthal er kjent for restauranten The Fat Duck i London har tre stjerner i Michelinguiden og tidligere har blitt kåret til verdens beste restaurant. Blumenthal står også bak TV-programmer som “In Search of Perfection” og “Hestons Feast”.

De fire spesialmenyen har blitt konseptualisert av Blumenthals protege Simon Hulstone og tar utgangspunkt i maten BA serverte forrige gang Storbritannia hadde de olympiske leker tilbake i 1948. På den tiden eksisterte det en rasjonsordning slik at flyselskapenes menyer baserte seg på nasjonale ingredienser som var lett å få tak på som oksekjeve og fisk. Menyen vil derfor holde seg til ånden av disse historiske rettene og fremheve britiske matprodusenter ved å bruke lokalt produsert laks og annen kortreist mat men i moderne former. På menyen står blant annet fiskepai med organisk lysing, parmesan pmme pure og varmtartarsaus og brasert oksekjøtt med potet, pepperrotsaus, kål, babygulrøtter og ovansbakt sjalottløk.

Frank van der Post, British Airways sin direktør for merkevare og kundeservice uttaler i en pressemelding at British Airways er stolte av bokstavlig talt å kunne tilby en smak av London-OL til passasjerene og at BA synes det er flott at Blumenthal og Hulstone bygger på BA sine tradisjoner for flymat.

Blumenthal er ikke den første anerkjente kjøkkensjefen som involverer seg i flymat men er i selskap med både Gordon Ramsey, Joel Robuchon og Hof Van Cleve.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar