Hva er forskjellen på SAS Go og SAS Plus?

sas plus og go

SAS gjorde som kjent en markant endring i sitt servicekonsept på flyvninger innenfor Europa da de bestemte seg for å kvitte seg med business class på flyvninger innenfor Europa fra og med 9 juni. Som erstatning for økonomiklasse, økonomi ekstra og business lanserte SAS to serviceklasser; SAS Go og SAS Pluss. Det bemerkes at SAS har innført Go og Plus også på interkontinentale ruter som avløsning for økonomi og økonomi ekstra men her har man valgt å beholde en treklasse-konfigurasjon med business class i tillegg.
 
I følge konsernsjef Rickard Gustafson var intensjonen å forenkle. Serviceklassen SAS Go beholder i likhet med den gamle økonomiklassen ett stk innsjekket bagasje, gratis kaffe og te og frokost før klokken 09 mens SAS Plus i likhet med gamle business class kan by på to kolli innsjekket bagasje, “fast track” for raskere ferd gjennom sikkerhetskontrollen, tilgang til flyplasslounger samt tilgang til gratis mat og drikke ombord. SAS Plus kunder blir også plassert ført i flyet og billetene er fullt ut fleksible.
 
Også serveringskonseptet ombord ble relansert og det tilbys nå et cafekonsept hvor ulike ting tilbys fra en salgsvogn, begge serviceklasser får altså det samme tilbudet men SAS Go kunder må betale. SAS har solgt det hele inn som en forbedring av det eksisterende tilbud men mange vil si at det hele eret steg på ferden mot å bli et lavprisselskap for SAS.
 
At en endring måtte komme var nær sagt sikkert ettersom selskapet knapt solgte noen businessbilletter på flyvninger innenfor Europa, forretningsreisende valgte fleksible økonomi ekstra billetter til en brøkdel av prisen. Businessbillettene var rett og slett ikke konkurransedyktig priset for forretningsreisende og selskapet tilbydde heller ikke ufleksible businessbilletter til en lavere pris slik mange av konkurrentene gjør (spesielt British Airways er gode på dette) for å kapre deler av fritidsmarkedet som vil betale for litt ekstra luksus.
 
SAS Plus kan betraktes som “en litt bedre” økonomi ekstra men er langt fra noen business class. 3-retters full middag på porselen er byttet ut med halvtørre sandwicher eller salat fra en tralle. Fordelen er dog Plus-billettene er cirka 30 prosent billigere enn de gamle økonomi ekstra billettene og langt billigere enn de overprisede business billettene.
 
Serveringen ombord er kanskje nedskalert (Gustafsen i SAS vil si forenklet) men det nye serveringskonseptet til SAS er imidlertid ikke så enkelt som man først skulle få inntrykk av. Menyen på en side er forsåvidt oversiktlig nok. Men det viser seg imidlertid i kjent SAS-stil at det finnes en rekke begrensninger. På flyvninger etter kl 09 og som er under 1,5 timer så kan man kun velge mellom to ulike typer sandwicher (+ snacks) og ikke noe mer. Den annonserte salat og wrap utgår altså på slike flyvninger.
 
Alt i alt har det nye konseptet fordeler og ulemper hvorpå fordelene først og fremst går på den lavere prissettingen av de fleksible SAS Plus-billettene. At SAS har tatt nok et steg i retning av Norwegian sin forretningsprofil ved å gå bort fra business class på intra-europa ruter hersker det vel liten tvil om da andre europeiske nettverksselskap holder fast på denne klassen.

Posted in: SAS

Skriv en kommentar