Hvilke flyselskap er de mest punktlige?

NAYSA kåret til mest punktlige flyselskap (Bilde: JavierCL)

Amerikanske Flightstats har nylig publisert sin liste over hvilke flyselskap i verden som er de mest punktlige. På de øverste plassene på oversikten over europeiske flyselskap finner vi små selskap, det lille selskapet NAYSA basert på Gran Canaria tar første plassen med 91,67 prosent flyvninger som landet til oppsatt tid. På andre plass finner vi KLM City Hopper mens italienske Air One tar tredje plass.

SAS påpeker i en kommentar til VG at de forventer å være beste selskap i Europa blant de store flyselskapene (major carrierers). Denne listen offentliggjøres ikke før 23 januar. SAS mener videre at de kommer til å havne på en tredje plass på verdensbasis bare slått av to selskap i Japan.

Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen påpeker videre til VG at listen over store flyselskaper er den som må anses som mest relevant i denne sammenheng ettersom det aldri kan bli rettferdig å sammenligneglobale tilbydere som f. eks SAS og British Airways med små flyselskaper som kun flyr et begrenset antall ruter og ofte opererer på mindre flyplasser med langt mindre trafikk. Johansen sier videre at 88,22 prosent av alle SAS sine flygninger landet innenfor 15 minutter av tidtabellen i 2011 noe SAS i følge informasjonssjefen kan si seg meget godt fornøyd med.

 

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar