Hvor er verdens verste flyplasser?

Hvor er egentlig verdens verste flyplass?. Nettstedet Sleeping in Airports har ranket verdens verste flyplasser i 2016. Flyplassene er bedømt av nettstedets leser på variabler som komfort, service/faciliteter/aktiviteter, matttilbud. immigrasjon/sikkerhet, kundeservice og renhold. Basert på dette var det følgende flyplasser som kom dårligst ut:

Jeddah King Abdulaziz Internasjonale flyplass, Saudi Arabia (JED)

Terdampar Disini

Et bilde publisert av Ajie (@ajienwibowo)


Brukerne mener at alle terminalene på denne flyplassen i Saudia-Arabia trenger en seriøs oppgradering, at renholdet står til stryk og at køene er evig lange.

Juba Internasjonale flyplass, South Sudan (JUB)

Denne lille flyplassen i Sør-Sudan preges av ulogiske køsystemer, boardingområder som preges av skitt, utålelig varme og ødelagte sitteplasser. Toalettene er som regel i ustand.

Port Harcourt International Airport, Nigeria (PHC)

Ankomsthallen er ett telt og fungerer som yngleplass for malariabefengt mygg. Ankomsthallen mangler i tillegg toaletter og aircondition. Det finnes ikke bagasjebånd, bagasjen leveres ut i hauger. Dårlig renhold, massive køer og korrupte ansatte preger også flyplassen.

Tashkent Internasjonale flyplass, Uzbekistan (TAS)

Denne flyplassen er en gateway for besøkende til sentralasia. Det som møter de reisende er mange kontrollposter som man må igjenom før man når gaten, elendige sitteplasser i et ikke imponerende antall. Men flyplassen har i hvert fall gratis wi-fi.

Santorini Thira Nasjonale flyplass, Greece (JTR)

Hittil har kanskje flyplassene vært av det mer eksotiske slaget. Flyplassen på Santorini bør imidlertid være kjent for mange reiseglade nordmenn. Hovedproblemet med Thira-flyplassen er at den er underdimensjonert for antall reisende, noe som resulterer i lange køer. Disse begynner ofte allerende utenfor og det kan bety venting midt i solsteken uten mulighet for skygge. De mange besøkende gjør også sitt til at flyplassen ofte fremstår som møkkete, spesielt toalettene.

Chania Internasjonale flyplass, Greece (CHQ)

chania-flyplass

Bilde: Jarvin/wikipedia

Flyplassen på Kreta havnet også på listen. Denne flyplassen preges av å være nedslitt. Det som møter de reisende er ofte lange køer og en kaotisk sikkerhetskontroll. Når du kommer gjennom sikkerhetssjekken er det kun et sted å kjøpe mat (middelmådige og dyre sandwicher). Få sitteplasser og mangel på aircondition bidrar ikke til å heve reiseopplevelsen.

Crete Heraklion Internasjonale flyplass, Greece (HER)

Heraklion-flyplassen på Kreta er ikke så mye bedre enn Chania skal vi tro “Sleeping In Airports” sine lesere. Dette er altså den tredje greske flyplassen på listen over verdens ti verste. Lang kø, overbefolkende gateområder, mangel på aircondtion, kun to restauranter og dårlig toalettrenhold er det du kan forvente deg på denne flyplassen.

Caracas Simón Bolívar Internasjonale flyplass, Venezuela (CCS)

Skal du besøke Bolivia må du forvente deg en utdatert flyplass. Flyplassen er videre varm, kaotisk og har få sitteplasser. På toalettene kan du ikke forvente deg at renholdet er bra, selv vann og toalettpapir mangler til tider.

London Luton Internasjonale flyplass, England (LTN)

Luton er kanskje mindre enn Heathrow, Gatwick og Standsted men er likefullt en viktig flyplass for besøkende til London. Pågående renovasjoner av flyplassen har gjort situasjonen verre for denne flyplassen ettersom den nå operative delen av flyplassen har blitt veldig liten. Dette resulterer i lange køer og få sitteplasser ved gatene. Forhåpentligvis blir situasjonen bedre når renovasjonsarbeidet er fullført.

Kathmandu Tribhuvan Internasjonale flyplass, Nepal (KTM)

#mteverest #nepal #kathmandu #sagarmatha #????? 8?? #domesticairport ?????????????

Et bilde publisert av Kazuya Yamamoto (@wagnerianjp)

Den internasjonale delen av flyplassen i Kathmandu har gjennomgått noen forbedringer de siste årene men innenriksdelen preges fortsatt av køer, kaos og dårlig renhold. Det blir sagt at toalettfasilitetene ikke bør oppsøkes med mindre det er helt krise.

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar