Icelandair med satsning på Canada

icelandair satser på canada

Icelandair har annonsert at de fortsetter sin satsning på det nordamerikanske kontinentet med to nye destinasjoner til canadiske Edmonton i mars (4 flyvninger i uken) og Vancouver i mai (to flyvninger i uken). Selskapet er inne i ekspansiv fase når det gjelder rutenettet som på dette tidspunktet er den mest omfattende i selskapets historie og vil i 2014 ha steget med 50 % sammenlignet med 2009.
 
Også flyflåten til Icelandair øker, i 2014 vil selskapet anskaffe ytterligere tre Boeing 757 fra annenhåndsmarkedet. Selskapets flyflåte vil da telle 24 fly og alle er av typen Boeing 757.
 
Vancouver er en populær turistdestinasjon i Canada som flere år har blitt kåret til verdens beste by å bo i. Ruten til Seattle like sør for grensen til Canada på den amerikanske vestkysten har vært en stor suksess for det islandske selskapet og selskapet håper å gjenta dette med ruten til Vancouver over grensen til Canada. Mer overraskende er kanskje satsningen på Edmonton. Men det er langt mindre konkurranse på denne ruten fra Europa og Icelandair håper derfor å ha funnet en lønssom nisje. Edmonton har 1,2 millioner innbygere og en sterk økonomi. Befolkningsmessig bor det en forholdsvis stor skandinavisk befolkningsgruppe samt en god del med islandske aner.
 
Icelandairs CEO Birkir Hólm Gudnason uttaler i en pressemelding at selskapet vil fortsette med en vekststrategi de kommende årene samt og fortsette å styrke posisjonen på det nordamerikanske markedet.
 
Fra før av flyr Icelandair til Toronto, Halifax, Anchorage, Baltimore, Boston, Denver, Minneapolis, New York City, Newark, Orlando, San Francisco, Seattle og Washington, D.C i Nord-Amerika og tilbyr samlet sett 82 ukentlige flyvninger dit. Reykjavik sin gode beliggenhet mellom Nord-Amerika og Europa har gjort selskapet attraktivt for spesielt Nord-europeere på vei til USA samt amerikanere som skal den andre veien og det er altså her selskapet satser stort.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar