Ingen snarlig løsning på vekterstreiken, trappes opp ytteligere fra onsdag

Vekterstreik ved flyplassene

Bilde: kyle simourd/flickr

Partene i vekterstreiken som har rammet sikkerhetskontrollen på ulike flyplasser rundt omkring i landet står fortsatt et godt stykke unna hverandre. Per i dag er situasjonen slik at det er brudd i forhandlingene og ingen kan gi noe svar på når det er grunnlag for å gjenoppta disse.
 
Per i dag er situasjonen slik at det har vært en stor nedgang i passasjertilstrømmingen og det er ikke meldt om vesentlige forsinkelser grunnet streiken. Passasjerer møter i god tid før avgang og flyene flyr med langt lavere belegg enn det som er vanlig som følge av ombookinger. Nå varsler imidlertid Norsk Arbeidsmandsforbund en ytteligere opptrapping i streiken som vil kunne føre til en dramatisk forværring av situasjonen på en rekke flyplasser. Fra og med i morgen onsadag vil nemlig ytteligere 450 vektere (hvorav 50 på Gardermoen) bli tatt ut i streik.
 
På Gardermoen vil dette da betyr at hele 199 vektere er ute i streik, noe som vil medføre at seks sluser i sikkerhetskontrollen holde stengt om morgen og 10 på ettermiddagen. Dette betyr at man vil kunne forvente til dels lang kø, spesielt i travle perioder om morgen og ettermiddag. Skal du reise i disse periodene oppfordres du derfor til å møte i svært god tid før avgang.
 
I tillegg til flyplassene som allerede rammes av streiken, Oslo lufthavn, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø, Haugesund, Ålesund, Kristiansund, Alta, Bodø, Sandnessjøen og Florø (bare offshore) vil også flyplassene i Leknes og Førde rammes når streiken trappes opp fra i morgen. Du kan oppdatere deg på spesifikk informasjon vedrørende hvordan de ulike flyplassene rammes av streiken ved å klikke på linkene under.
 
Oslo lufthavn
Stavanger lufthavn
Bergen lufthavn
Trondheim lufthavn
Tromsø lufthavn
Haugesund lufthavn
Ålesund lufthavn
Kristiansund lufthavn
Alta lufthavn
Bodø lufthavn
Sandnessjøen lufthavn
Florø lufthavn (bare offshore).
Leknes lufthavn
Førde lufthavn

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar