Kanselleringer på Rygge og Torp pga flygeledermangel, redusert kapasitet ved Gardermoen

Bilde: Sandefjord Lufthavn Torp/facebook

Vi har tidligere skrevet om mangelen på flygeledere og betydningen dette kan få for avviklingen av sommertrafikken på flyplasser i østlandsområdet. Mandag ser vi noe av effekten etter at både RyanAir og Norwegian har måttet kansellere flyvninger på grunn av mangel på flygeldere.
 
Kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, bekrefter til VG at det er flygeledermangel som er årsaken til kanselleringene. Han sier at bemanningssituasjonen til kontrollsentralene hos Avinor på østlandet er veldig sårbar nå om sommeren og at det ikke har lykkes helt med å fylle opp alle de ledige flygeledervaktene. Konsekvensen er forsinket eller i dette tilfellet kansellerte flyvninger fra 22:30 og resten av kvelden/natten. Torp og Rygge vil etter planen gjenåpne som normalt i morgen 06:30.
 
På spørsmål på om man kan vente flere silik kanselleringer i tiden som kommer sier Narvesen at det ikke kan utelukkes men at han ikke håper det. Det er fortsatt svært mange flygeledervakter som fortsatt står udekket og situasjonen vil bli værre for den blir bedre slik det ser ut nå. Også OSL har slitt med en del forsinkelser de siste dagene som kan tilskrives bemanningssituasjonen av flygeledere. I henhold til Avinor vil Gardermoen ha redusert kapasitet i natt og helt stengt mellom 05:00 – 06:00. Passasjerer bes sjekke med flyselskapene for oppdateringer.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar