Kastrup København fortsatt dominerende på langdistanse

Bilde: Copenhagen Airport/facebook

Bilde: Copenhagen Airport/facebook

Den norske og den danske hovedflyplass er ganske jevnstore dersom vi måler antall passasjerer. Mens Oslo Lufthavn hadde 23 millioner passasjerer i 2013 hadde Kastrup 24 millioner passasjerer i løpet av fjoråret. Men i kampen mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Kastrup København hersker det liten tvil om at sistnevnte fortsatt er dominerende når det gjelder antall langdistanseruter de kan tilby reisende.

Oslo Lufthavn Gardermoen i dag har 15 langdistansetuer. Dette er Pakistan International Airlines til Islamabad, Thai Airways og Norwegian til Bangkok, Qatar Airways til Doha, Norwegian, SAS og United til New York samt at Norwegians ruter til Fort Lauderdale, Orlando og San Fransisco (Oakland) og Los Angeles enten nylig har startet opp eller snart starter opp. Kastrup København har dog til sammenligning 27 langdistanseruter.

I dag har Oslo Lufthavn 12 langruter: PIA til Islamabad, Qatar til Doha, Thai Airways og Norwegian til Bangkok, United, SAS og Norwegian til New York, sistnevnte snart også til både Fort Lauderdale, Orlando, San Fransisco/Oakland og Los Angeles i USA

Og selv om begge flyplassene jobber hardt med å utvide dette tilbudet er det lite tyder på at Kastrup København vil miste sin posisjon som skandinavias langdistansesentrum med det første. Flyplassen jobber nemlig med å få på plass hele 16 nye langdistanseruter i tillegg til de 27 som eksisterer per i dag. Dette er i følge Standby.dk nye ruter til Hong Kong, Bombay, Boston, Colombo, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Johannesburg, Kuala Lumpur, Manila, Mexico City, Nairobi, New Delhi, Sao Paolo, Seattle, Seoul og Vancouver og Houston. Den danske flyplassen vil bygge en helt ny pir for langdistansefly for å takle veksten og har tro på at 40 millioner vil frekventere flyplassen i 2030. 

Selv om Kastrup har vært dyktige til å tiltrekke seg nye langdistanseruter jobbes det også med dette på Oslo Lufthavn. Blant annet skal Emirates være nær ved å etablere seg med en direkterute til Dubai. Gulfselskapet etablerte seg i fjor på Arlanda Stockholm. Avtalen er dog ikke endelig spikret. Pressetalsmann ved Oslo Lufthavn Joachim Westher Andersen sier til VG at målet er å kunne tiltrekke seg nye ruter til både USA, Asia og Sør-Amerika i løpet av de neste 5-7 neste årene uten at man er så konkrete med hvor mange ruter det er snakk om og hvilke destinasjoner som Kastrup.

 

Posted in: Flyplasser

Skriv en kommentar