Lufthansa vil at EU blokkerer Ethiads oppkjøp av Alitalia

Alitalia

Lufthansa har bedt EU om å blokkere gulfselskapets Ethiads planer om å investere i det kronisk økonomisk skakkkjørte Alitalia. Lufthansa argumenterer for at Ethiads potensielle oppkjøp av det italienske flyselskapet vil stride mot EUs konkurranseregler.

Abu Dhabi baserte Ethiad er aktiv på oppkjøpsfronten og har tidligere kjøpt seg inn på eiersiden i flyselskaper som Air Berlin, Aer Lingus og Virgin Australia. Selskapet har bekreftet at de er i sluttfasen av en prosess som kan ende med at selskapet går inn på eiersiden i det italienske flyselskapet med 40 prosent. Tyske Lufthansa har på sin side vært svært aktive i sin lobbyvirksomhet mot gulfselskapenes (Ethiad, Emirates og Qatar Airways) svært raske ekspansjon på det europeiske markedet. Hovedkjernen i deres argumentasjon har vært at disse selskapene har dratt fordel av urettmessig statstøtte fra sine lands myndigheter. Lufthansas holdning mot gulfselskapene skiller seg dermed markant fra EUs andre flaggskipselskaper som isteden har valgt å inngå et samarbeid med disse selskapene. Qatar Airways ble i fjor medlem av OneWorld-alliansen hvor British Airways/Iberia er en dominerende aktør mens KLM/Air France har et samarbeid med Ethiad.

I følge Reuters skal Lufthansa ha uttalt at Europa gjør best i holde sin luftfartsindustri privatisert og at selskapet avviser vedvarende subsidier og delvis renasjonalisering av europeiske flyselskaper uavhengig om dette skjer via europeiske stater eller statlig eide flyselskaper fra land utenfor EU. Lufthansa mener også at EUs politikere bør stoppe å legge ekstra byrder på EU-baserte flyselskap og henviste til tiltak som passasjerskatter, CO2-avgifter og forbud mot nattlandinger som er innført ved flere europeiske flyplasser.

Alitalia er på sin side i en desperat jakt etter en parter for å unngå konkurs. En redningspakke fra italienske myndigheter som ble forsøkt i oktober i fjor kom også under sterk kritikk. Denne redningspakken inkluderer også nye lån fra ulike banker for opptil 200 millioner euro som selskapet nå er i ferd med å sluttføre. Italias transportminister Maurizio Lupi tar imidlertid kritikken fra Lufthansa med ro og mener det kan virke som om det er Lufthansa som er den parten som er redd for reell konkurranse.

Posted in: Flynytt

Skriv en kommentar