Mobiltelefonen som flybillett

Snart kan du bruke mobiltelefon som boardingpass

Vi har tidligere skrevet om hvordan de norske flyselskapene ligger etter på utviklingen av flyapper mens konkurrentene har kommet ganske langt i utviklingen av hva man kan bruke mobilen til i flysammenheng.

Snart vil imidlertid mobilene komme med innebygde løsninger for mobilbaserte boardingpass. Det er teknologien til Near Field Communication (NFC) som jobber med løsninger for mobil og trådløs betaling som skal ha en teknologi som virker mest aktuell for mobilbaserte boardingpass melder VG. Kommunikasjonsorganisasjonen SITA mener at mellom 50 og 80 prosent av ombordstigninger på fly vil skje ved hjelp av mobilen innen 2018.

SITA mener at mobilbaserte ombordstigningskort vil gjøre boardingprosessen enklere og mer effektiv ved at passasjerene scanner mobilen over en registreringsskjerm før de går ombord. Teknologien skal også kunne brukes som adgangskort til flyplasslounger. SITA mener NFC tekonologien er sikker og den skal også virke selv om mobilen er avslått eller selv om mobilskjermen er skitten. Teknologien er foreløpig i en testfase.

Posted in: Flytrender

Skriv en kommentar