Norwegian bestiller hele 222 nye fly fra Boeing og Airbus

Norwegian har inngått kontrakt om over 200 nye fly fra Boeing og Airbus

Bilde: Norwegian/ Olav Stendal

I dag kom meldingen om at Norwegian har inngått kontrakt om levering av totalt 222 nye fly. 122 av disse flyene skal leveres fra Boeing og brorparten av disse er Boeings nye modell 737 MAX8. Airbus skal levere 100 fly av typen Airbus A32neo. Listepris for ordren ligger på hele 127 milliarder kroner men det er grunn til å tro at Bjørn Kjos og Norwegian har opnådd betydelige rabatter på ordren. Ut fra listeprisen er imidlertid dette den største enkeltinvesteringen som er gjort på norsk jord dersom vi ser bort fra olje og gassindustrien. I tillegg har Norwegian opsjon på kjøp av 150 fly til.

Boeing skal altså levere 122 fly. I tillegg til Boeing 737 MAX8 leveres 22 fly av typen Boeing 737-800. Sistnevnte er samme flytype som Norwegian benytter i dag og som fases inn i flåten i hurtig tempo. Norwegian planlegger videre å fase inn de nye flytypene Boeing 737 MAX8 og Airbus A32neo fra 2016.

Norwegians direktør Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at dette markerer en historisk dag for selskapet. Han sier videre at denne ordren på 222 fly er den største som er gjort av et europeisk flyselskap. Han legger til at selskapet er svært godt fornøyd med betingelse de har oppnådd hos Boeing og Airbus. Angående finansieringen av kjøpet mener Kjos at Norwegian er komfortabel med situasjonen og det å ha to ulike leverandører av fly. Dette vil bidra til å sikre Norwegian tilfredstillende flykapasitet og fleksibilitet samtidig som selskapet kan dra nytte av konkurransen mellom de to flyprodusentene.

Bjørn Kjos mener at å ha en flyflåte som til enhver tid er moderne er meget gunstig for passasjerer, miljøet og selskapets kostnadsbase. Han sier at Norwegian har som mål at alle flyene i selskapets flyflåte byttes ut hvert sjuende år og at det dermed er viktig at man planlegger opptil 20 år frem i tid.

John Leahy, Chief Operating Officer, Customers i Airbus synes det er hyggelig at Norwegian nå også blir Airbus-kunde. Han mener at deres nye flymodell A32neo setter en ny standard hva angår miljøeffektivitet og appell til passasjerer. Neo er en forkortelse for “New Engine Option” og dette betyr at flyene inneholder en forbedret motor som er mer energieffektive. Airbus A32neo bruker 15 prosent mindre drivstoff enn Airbus A320.

Hos Boeing er også stemningen god. Aldo Basile, visepresident for salg i Europa hos Boeing sier i en pressemelding at Norwegian er en viktig samarbeidspart. Det påpekes at Norwegian har oppnådd stor suksess med sin forretningsmodell. Også her fremheves det at den nye flytypen Boeing 737 MAX8 er mer drivstoffeffektiv enn sine forgjengere. Det snakkes her om 10-12 prosent lavere drivstoffforbruk enn dagens markedsleder Boeing 737-800. Norwegian blir altså Boeing lanseringskunde for denne flytypen i Europa.

Med disse 222 bestillte flyene har Norwegian nå utestående kjøptskontrakt på totalt 277 fly inkludert 6 Boeing 787-8 Dreamlinerfly som skal bidra til å realisere Norwegians planer om også å bli langdistanseoperatør.

Norwegian har nå 150 kjøpsrettigheter, samt totalt 277 fly på ordre som ikke er levert. Inkludert i dette tallet er 55 tidligere kjøp av Boeing 737-800. I tillegg har Norwegian hittil sikret leveranse av 6 Boeing 787-8 Dreamliner langdistansefly.

Posted in: Norwegian