Norwegian har lansert nye langdistanseruter til USA

Norwegian med direkteruter til San Fransisco, Los Angeles og Orlando


Norwegian har i dag lansert en ytteligere utvidelse av sin langdistansesatsning med ruter til Los Angeles (LAX) i California, San Fransisco (Oakland) (OAK) i California og Orlando (MCO) i Florida. Norwegian starter også opp flyrute mellom København og New York (JFK). Oppstart for disse rutene blir våren 2014 og de vil bli betjent av Dreamliner-fly som Norwegian har bestillt fra Boeing.
 
Det er verdt å merke seg at på ruten til San Fransisco har Norwegian valgt å benytte seg av flyplassen som ligger i Oakland (Oak) og ikke den internasjonale flyplassen i San Fransisco (SFO). Det er imidlertid nærmest like smidig å komme seg fra OAK og inn til sentrale San Fransisco som fra hovedflyplassen (cirka 30 minutter med tog).
 
Norwegian-sjef Bjørn Kjos uttaler i en pressemelding at de største trafikkstrømmene går mellom Europa og USA og at han vil dekke en etterspørsel etter et kvalitetsprodukt til konkurransedyktige priser på utfart mellom de to kontinentene. Også Oslo Lufthavn synes det er stas med veksten i det oversjøiske rutenettet som disse rutene medfører og påpeker at det vil styrke konkurransekraften til flyplassen.
 
Det eksisterer per i dag ingen direkteflyvninger mellom Oslo og LA, San Fransisco eller Orlando til tross for at dette er meget populære reisemål for nordmenn. Tilsvarende finnes det heller ingen direkteflyvninger mellom Stockholm – San Fransisco, Stockholm – Los Angeles eller København – Los Angeles. SAS har per i dag imidlertid direkteflyvninger mellom København og San Fransisco.
 
Flyvningene til Orlando er en ytterligere styrkning av Norwegians satsning på Florida. Tidligere har selskapet annonsert at de vil starte med flyvninger til Fort Lauderdale fra alle de skandinaviske landene og disse rutene starter opp i november.
 
Kjos sier at selskapet har fått en veldig positiv respons på de tidligere introduserte langdistanserutene til New York, Bangkok og Fort Lauderdale og melder om en kabinfaktor på hele 96 prosent i 2 kvartal. Han sier videre at rutene også har blitt godt mottatt av asiater og amerikanere som skal til Skandinavia. For å underbygge denne store satsningen på USA vil også Norwegian åpne nye flybaser i New York og Fort Lauderdale.
 
Billettene til Norwegians nye ruter har blitt lagt ut til salg fra og med i dag og prisen fra Oslo til både Los Angeles, San Fransisco og Orlando starter på 1499,- per vei (uten mat og bagasje).
 

Mer om Norwegians nye ruter
 
Oslo – Los Angeles: en ukentlig flyvning hver søndag fra 1. juni 2014. Pris fra 1499,- hver vei.
 
Oslo – San Francisco: tre ukentlige flyvninger fra 28. mai 2014 på mandager, onsdager og fredager. Pris fra 1499,- hver vei.
 
Oslo – Orlando: to ukentlige flyvninger fra 29. mai 2014 på torsdager og lørdager. Pris fra 1499,- hver vei.

 
Stockholm – Los Angeles: to ukentlige flyvninger 2. mars 2014 på onsdager og søndager. Den 30. april øker antall ukentlige avganger til tre med avganger på mandager, onsdager og fredager. Pris fra 1699,- SEK hver vei.
 
Stockholm – San Francisco: to ukentlige flyvninger fra 3. mai 2014 på tirsdager og lørdager. Pris fra 1699,- SEK hver vei.
 
København – Los Angeles: to ukentlige flyvninger fra 1. marts 2014 på tirsdager og lørdager. Fra 1. mai øker antall ukentlige avganger til tre med avganger på tirsdager, onsdager og lørdager. Pris fra 1499,- DEK hver vei.
 
København – New York: to ukentlige avganger fra 28. februar 2014 på mandager og fredager. Fra 30. april øker antall ukentlige avganger til fire – med avganger på mandager, onsdager, fredager og søndager. Pris fra 999,- DEK hver vei.

Posted in: Norwegian

Skriv en kommentar